Slog Windahl - nu kommer spanska toppspelaren till SPT i Stockholm

I går vann Arnau Ayats över Daniel Windahl i Madrid. Nu är det klart att den duktiga spanjoren kommer till nästa SPT i Stockholm.

Ayats och Denis Perino vann en riktigt tuff fight över Windahl och Cristian Gutierrez med 7-6, 6-4 – mycket tack vare Ayats fina spel.

Nu får vi även se den 22-åriga backhandspelaren från Barcelona på svensk mark. Det är nämligen klart att han ska spela nästa SPT i par med Adam Knutsson-Sundblad från Göteborg.

- Ja, det stämmer. Vi ska spela, säger Knutsson-Sundblad.

Hur kommer det sig?

- Vi har några gemensamma kontakter som hjälper Arnau med sin satsning. De har varit sugna på en tävling i Sverige och då fick jag frågan.

Vad tror du att ni kan åstadkomma?

- Det känns spännande. Jag har aldrig parat ihop med någon så meriterad så det blir en kul utmaning och möjlighet. Jag utgår ifrån att jag får slita rätt hårt i forehandhörnet, men det trivs jag med. Jag hoppas kunna spela fram till många lägen för Arnau.

Ayats är rankad 72 på WPT och blir ett riktigt tungt namn på SPT – ungefär som när Teo Zapata dök upp och vann SPT i par med Rikard Rååd. Ayats är utan tvekan en av de bättre herrspelare som spelat SPT.

Adam Knutsson-Sundblad är en spännande forehandspelare som ligger i det där spannet just bakom den översta Sverigeeliten och det blir onekligen intressant att se vad han kan göra med en partner som Arnau Ayats.

SPT-tävlingen i Upplands Väsby avgörs den 19-21 augusti.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk