Skrällen: SPT-kungarna utslagna i semi - talangens första final

Cayetano Rocafort och José Gaspar klev in i SPT Västerås som storfavoriter. Men resan tog slut redan i semifinal mot talangen Albin Olsson och Per Hjalmarsson.

När 19-årige Albin Olsson blev uttagen i landslaget var det många som lyfte på ögonbrynet. Visst, talang – men var han verkligen mogen för så stora uppgifter redan?

Jodå. Tillsammans med veteranen Per Hjalmarsson (spelade VM redan 2012) har han hittat helt rätt. De var nära att skrälla redan förra SPT då de missade matchbollar mot Teo Zapata och Rikard Rååd.

Det fina spelet har bara fortsatt i Västerås. I kvartsfinalen slog de ut Anton Andersson och Johan Brunström i en hård tresetare.

Sedan skulle de alltså ta sig an tävlingens stora favoriter Gaspar och Rocafort i semifinalen. Och de gjorde det helt utan rädsla.

Hjalmarsson och Olsson spelar aggressivt, de söker gärna volleydueller och med Hjalmarssons kraft blir spelet och förmåga att slå oväntade vinnare blir paret väldigt oberäkneligt och slagfärdigt.

Med tanke på Rocafort och Gaspars mäktiga historik på SPT med mängder av titlar måste det här ses som en av tourens större överraskningar.

Det var en lika dramatisk som välspelad semifinal där båda lagen bjöd på underbar padel.

Hjalmarsson och Olsson tog första set i tiebreak och fick sedan ett tidigt break i det andra. Men Gaspar och Rocafort lyckades breaka tillbaka och ta även det setet till tiebreak.

Där klev Hjalmarsson fram som en titan och slog två grymma vinnare fram till 4-2. Han hade en kaxig backhandknack till 5-4 och sen smash fram till 6-4 och matchbollar. De missade de fyra första och det är möjligt att det flög några tankar till förra SPT. 

Men på den femte kom segern efter en otrolig poäng där Caye var ute och räddade ett slag utanför buren. 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk