Seger för Windahl - klart för drömmöte i Argentina

Ett nervöst första set. Men en urstark vändning. Därmed är det klart för ett drömmöte i Mendoza.

 

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez gick in i turneringen som knappa men ändå tydliga favoriter mot de italienska argentinarna Lorenzo Di Giovanni och Agustin Salandro. Men hela första set var en enda stor frustration.

Spelet vägrade släppa för Windahl och ”Guti”, mängder av breakchanser missades och till sist stod de där som förlorare i ett jämnt tiebreak med 5-7.

Andra set började ungefär som det första såg ut, men när Windahl och Guti äntligen, äntligen fick ett break fram till 3-1 var det som om hämningarna släppte. Båda kunde spela ut och bjöd på sin allra bästa padel fram till 6-1.

I avgörande set kom breaket redan till 2-1, men när man trodde att det skulle bli en ny uppvisning fick Di Giovanni och Salandro plötsligt luft igen och kunde både bryta tillbaka och sedan gå upp i ledning med 3-2. 

Men Windahl och Guti samlade ihop sig till ett nytt break fram till 4-3 och höll sedan sin egen serve efter möda och stort besvär fram till 5-3. 

Tack vare ett konstslag av Windahl kunde de gå fram till matchbollar i gamet efter. Och på den andra matchbollen kunde Windahl avgöra med en stenhård vibora.

Segern innebär att ännu en stormatch väntar för Windahl och Gutierrez. I nästa omgång väntar nämligen semiseedade Franco Stupaczuk och Pablo Lima. Att få möta två sydamerikanska legendarer just i Sydamerika borde bli ett minne för livet för vår svenske stjärna.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk