Så nära - Girdo och Brito föll i rysare

En ren överkörning i första set. Men sedan tog magin slut för Amanda Girdo och Nela Brito som föll på mållinjen i Portugal.

Girdo var så när att göra det igen, att kvala in i en huvudturnering på World Padel Tour. Och den här gången hade det verkligen varit en otrolig prestation, eftersom Girdo och Brito gick in som oseedade i pre previa. Det innebär att det krävs fyra segrar för att nå in i huvudturneringen.

De första tre segrarna gick som en dans – inte en setförlust på vägen.

6-3, 6-2 i första omgången över Porras/Garcia.

6-4, 6-4 över Manquillo/Gomez i andra rundan.

6-2, 6-3 i previas första omgång över Piltcher/Pujals.

Återstod ett hinder: mötet nu i eftermiddag mot Sandra Hernandez och Patricia Martinez.

Förmodligen var vi många hundra padelsvenskar som satt och följde matchen via World Padel Tours livescore.

Första set var över snabbare än det tar att säga ”salida por tres”. Girdo och Brito chockade sina motståndare med att vinna med 6-1.

I andra set kom verkligheten ifatt i form av ett tungt 0-3-underläge direkt, som blev 1-4 och 2-5 och till sist 2-6.

Det var Girdo och Britos första setförlust på hela tävlingen.

I avgörande set följdes lagen åt till 2-2 efter några riktigt tuffa games. Tyvärr kunde motståndarna sedan bryta Britos serve fram till 4-2.

Girdo och Brito samlade kraft och lyckades faktiskt bryta tillbaka till 3-4 och skapa nytt hopp, men det hoppet varade inte särskilt länge. I gamet efter blev Girdo bruten blankt, vilket skickade fram Hernandez och Martinez i ett drömläge att få serva för matchen vid 5-3.

Men är det något Girdo och Brito kan så är det att kriga. De kämpade sig fram till 30-40, vilket alltså betydde två breakbollar.

De kunde dock inte utnyttja någon av dem, vilket blev ett extra bittert slut på matchen som tog en timme och 34 minuter.

För Girdo var denna tävling ändå en stor framgång, vilket bör märkas på rankingen. Särskilt med tanke på att hon redan nästa vecka får spela huvudturneringen i Stockholms WPT – då som wildcardpar tillsammans med Anna Åkerberg.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk