Ranking; De tio mest spännande nya paren 2023

Sällan har det snurrat så bland toppspelarna inför en säsong. Padelfeber rankar de tio mest spännande nya paren inför 2023.

Många tunga världsstjärnor har bestämt sig för att prova en ny miljö inför kommande säsong vilket gör att förutsättningarna känns mer spännande och mer oförutsägbara än tidigare. Några av dem har till och med beslutat att byta position för att kunna göra det, vilket kittlar ytterligare.

Padelfeber rankar här de tio mest spännande nykomponerade lagen inför kommande säsong.

(Spelarnas nuvarande WPT-ranking inom parentes.)

 

1) Agustin Tapia (3)/Arturo Coello (5)

Ett lag som talangmässigt har allt för att kunna ta över världstronen. Tapia var inte helt nöjd med sin partner Sanyo och har nu valt den han tyckte var den bästa tänkbara.

Får laget detta att stämma så kan de bli nya världsettor, ingen tvekan om det. Men det finns en hel del som oroar. Båda spelarna älskar att ta ett enormt ansvar i mitten. Kommer de kunna lösa den biten? Och vem är den mentalt starke som kan bära laget i motgångarnas stunder?

Båda spelarna har skolats av Bela och ska nu vara mogna att ta över. Men är de det? Det finns trots allt en oro för att detta inte alls fungerar som det är tänkt.

 

2) Franco Stupaczuk (9)/Martin Di Nenno (8)

Så många som har velat se den här återföreningen och nu sker den äntligen. Stupa och Di Nenno var ungdomsstjärnorna som skulle göra WPT-satsningen tillsammans, men en allvarlig bilolycka kom ivägen och deras vägar skildes åt.

De båda spelade lysande tillsammans under VM och därför kom beslutet att återförenas helt logiskt.

Det är nästan 100-procentig garanti på att det här blir ett rasande bra par. Ett lag som kan vinna många titlar i år. Om Stupa hittar sin allra högsta nivå kan de faktiskt bli bäst av alla.

 

3) Paquito Navarro(7)/Juan Tello (10)

De hann ju göra några tävlingar tillsammans redan 2022 men de var så få att det känns som att det verkligen är nu satsningen börjar.

Paquito vet att han blandade och gav som forehandspelare och lär komma till denna säsong betydligt bättre förberedd. Han vill visa både Tello och världen att han kan bli en världsspelare även som forehandspelare.

Det är något som pyr här – och om Paquito blir besatt av tanken att bevisa sig så kan de faktiskt bli ett lag som utmanar om tronen.

 

4) Aranza Osoro (12)/Lucia Sainz (10)

Äntligen väljer den gudabenådade Osoro att bli backhandspelare. Hon har under två VM visat att hon klarar det mot de allra bästa i världen. Hon får rutinerade Sainz vid sin sida och jag tror att det här blir ett rejält lyft för de båda.

Kanske, kanske kan de rent av utmana de två giganterna på damsidan, åtminstone i enstaka tävlingar. Det här kan faktiskt bli riktigt roligt.

 

5) Fernando Belasteguin (5)/Sanyo Gutierrez (3)

Ja, det här är ju en återförening av två spelare som dumpades av sina partners 2022. Det innebär inte den bästa energin, men Bela misslyckas i princip aldrig och kan han få Sanyo med på tåget och brinna för uppgiften så blir även det här ett lag som kan sno en och annan titel.

Stor omställning igen för Bela, som ifjol kunde överlåta smashandet åt mäktiga Coello. Nu krävs ett helt annat spel för att vinna poängen.

De båda säkrade Argentinas VM-guld, så att nivån finns vet vi alla.

 

6) Vicotria Iglesias (11)/Patricia Llaguno (8)

Iglesias är en stabil toppspelare. Men det spännande här är såklart att Llaguno efter alla dessa år av gnuggande i backhandhörnet väljer att byta sida vid 38 års ålder. Det är både modigt och spännande.

Ser man rent spelstilsmässigt så borde hon klara det riktigt bra. Llaguno är en slitvarg som alltid haft som sitt signum att nästan aldrig missa.

 

7) Federico Chingotto (12)/Javi Garrido (19)

Ett lag som hann med några tävlingar ifjol, precis som Paquito och Tello, men som inte riktigt fick till det. Däremot chockade ju Chingotto världen med att nå Mastersfinalen som backhandspelare. Och det är väl det mest spännande med honom detta år - kommer han att ta första bästa tillfälle att byta position? Att han ska få ihop det med Garrido känns tveksamt.

 

8) Miguel Yanguas (21)/Alejandro Arroyo (30)

Nej, 2022 blev absolut inte vad 20-årige Yanguas drömde om. Han spåddes nå de riktigt höga höjderna, likt Coello, men är ännu inte topp 20. Han fick inte riktigt ihop det med sina partners och har tappat en del i hierarkin.

Nu gör han en omstart och han väljer att göra det med ett år äldre barndomskompisen Arroyo, ett av de riktigt spännande framtidsnamnen. Arroyo var i semifinal i Malmö och har det riktigt stora spelet i sig.

Förhoppningsvis kan dessa två ungdomar bära varandra. Och kanske är det i den här miljön med mindre press som Yanguas slutligen blommar.

 

9) Delfi Brea (17)/Sofia Araujo (19)

I min bok är Delfi Brea en av världens bästa forehandspelare. Oavsett vad nuvarande ranking säger. Och det är ett rent fynd för portugisiska Araujo att få spela med henne. Jag trodde att någon ännu bättre skulle lägga beslag på Brea.

Min farhåga är helt enkelt om Araujo är tillräckligt bra. Hon har varit med i många år och har aldrig känts som en världsspelare, mer än i enstaka turneringar.

Kort sagt unnar jag Brea en vassare partner för att kunna utmana de allra bästa igen.

 

10) Javi Leal (33)/Jon Sanz (20)

Blir detta året då 19-åriga underbarnet Leal får sitt verkliga genombrott? Han har nu skapat förutsättningar för det genom att bilda par med 22-åriga leftien Jon Sanz. Ännu ett tecken på att de unga spelarna inte längre behöver de äldre, vare sig ranking- eller rutinmässigt. 

Sanz är en av världens mest spännande spelare i den positionen och borde i det här läget vara bästa tänkbara partner för jättelöftet Leal.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk