Padeldöd? Nej, det här liknar snarare en explosion

Det pratas om en padeldöd. Men det finns en helt annan sida av sporten. När Idrottsvalet i Kungsbacka sökte elever formligen drunknade man i ansökningar. ”Inte ens i våra vildaste fantasier kunde vi tro på detta”, säger Patrik Rittfeldt.

För 1,5 år sedan var Rittfeldt med om att starta World of Padel i Kungsbacka och trots att han håller en låg profil har han haft avgörande betydelse för svensk padel. Han var bland annat med om att 2018 ta WPT till Båstad och han hade även ett finger med i att Apelrydskolan i Båstad blev Sveriges första padelgymnasium.

- Jag minns att vi första året hade två ansökningar, säger han och skrattar.

Han nämner det bara för att vi ska få perspektiv i hur snabbt utvecklingen har gått när det gäller ungdomspadel.

Patrik Rittfeldt, Antonette Andersson och Anton Johansson - en stark trio bakom World of Padel.

Till hösten startar Idrottsvalet i Kungsbacka, en chans för elever att två gånger i veckan spela padel på skoltid.

- Vi fick in nästan 100 ansökningar och kunde utan problem fylla 64 platser till två gymnasieskolor, säger Rittfeldt som är smått skakad över gensvaret.

- Det slog våra högt uppsatta mål med råge. Vi hade aldrig räknat med så många ansökningar. Jag hörde att tennisen fick fyra ansökningar.

Vad drar du för slutsatser?

- Det är kul att se att padeln fått ett sånt fäste i ungdomsleden. Min ambition har alltid varit att göra något bra för padeln och då behöver vi bygga med kommun, skola och ungdomsverksamheter. Därför låg det tidigt i våra tankar att vi skulle göra något tillsammans med skolan.

Nästa år börjar dessutom en mer elitsatsande NIU-utbildning som ska fylla åtta platser.

- Det här gör att vi får en jäkla bra plattform för övrig verksamhet.

Vad säger du till de som pratar om padeldöd?

- Jag tror intresset bland ungdomar kommer att växa. För oss hallägare gäller det att vara mer på tå. Det går inte längre bara att vänta på att hallen ska bli full. Det kräver av oss att vi är mer aktiva och kreativa.

Denna nyhet presenteras i samarbete med Trademax -Köp din ställbara säng hos Trademax.se

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk