Öppnar stor lyxhall mitt under halldöden: "Det är som fastighetsmarknaden"

Sverige har för många padelbanor och flera hallar tvingas stänga. Då öppnas ett stort prestigebygge i Norrköping. ”Jag vågar nog säga att vi är topp tre över fina padelcenters i Sverige, säger Thomas Johansson.

Fram till i somras var Thomas Johansson ansvarig för APT Padel Tour. Då tog han beslutet att hoppa av, vilket rönte en hel del uppmärksamhet.

Men padeln lämnade han inte. Han ingår i den grupp som står bakom Norrköping Paldelcenter (NPC) och som hade invigning i slutet av förra veckan.

- Jag har fått en hel del förfrågningar tidigare som jag inte nappat på, men anledningen att jag hoppade på det här var att de här killarna såg padel precis som jag gör. Man ska satsa på barn och ungdomar. Man ska samarbeta med skolor. Man ska även satsa på pensionärer. De såg helheten precis som jag gör. Dessutom finns det ett väldigt starkt nätverk här i Norrköping.

NPC slog upp dörrarna till sin hall i torsdags, med 14 dubbelbanor varav två centercourts och fyra singelbanor. Förutom det har hallen ett stort gym, relaxavdelning, bastu, kontor, naprapater, konferensytor och stora sociala ytor.

Bild från hallens invigning. Från vänster: Jonathan Lagerlund (partner), Viktor Lagerlund (VD & Partner), Thomas Johansson, Karin Frick, Olle Vikmång (ordförande kommunstyrelsen i Norrköping), Bo Eklöf (Grundare av Stadium och partner).

- Vi har försökt att göra så mycket mer än en padelhall. Jag vågar skryta och säga att vi nog är topp tre över de finaste i Sverige.

Men i Sverige bommar padelhallar igen. Ni är inte oroliga över att slå upp en så pass stor anläggning?

- Jag tycker så här: egentligen är intepadeln på väg ner. Den är bara på väg mot sin normala nivå. Det som skedde under pandemin var inte normalt. Det är inte normalt att ha 97 procents beläggning.

- Nu har padeln stabiliserats och jag håller inte alls med de som säger att sporten går på knäna. Däremot tror jag att de hallar som öppnar nu måste ligga i ett bra läge, de måste ha bra takhöjd, bra belysning, bra ventilation och grymma banor. Allt det har vi bockat av. Men sedan är det också viktigt att man är mer än en padellokal.

NPC har 14 dubbelbanor, varav två centercourts och har som ambition att arrangera stora tävlingar.

Thomas Johansson vill göra en jämförelse med fastighetsmarknaden.

- Det sägs att priserna på fastigheter går ner och så är det nog. Men de bra objekten går ändå för extremt mycket pengar. De hallar som har fel läge, dålig takhöjd, dålig ventilation och dåliga banor kommer att få det svårt. De som är bra och sticker ut har stora möjligheter att lyckas bra.

Thomas Johansson säger att NPC ska arrangera stora tävlingar – både nationella och internationella.

- Jag är i tät kontakt med Calle Åkesson på förbundet. Nu vill vi att de ska åka till Norrköping och titta på hallen. Då får de också se vilka möjligheter den har.

Thomas Johanssom kommer att bo kvar i Monaco men sitter med i NPC:s styrelse och deltar på alla möten och kommer att få ett stort inflytande över hallens utveckling.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk