Nytt bakslag för Stupa och Lima - ser håglöst ut

Efter en lovande inledning känns det som att Franco Stupaczuk och Pablo Lima bara sjunker allt djupare ner i gropen. I dag var de tämligen chanslösa mot Javi Garrido och Lucas Campagnolo.

När ”Stupa” lämnade Alex Ruiz valde han samtidigt att splittra ett av världens absolut bästa par. Uppgifter säger att han fick rejält betalt för att istället ställa sig sida vid sida med Pablo Lima – den forne världsettan.

Det känns som att det här är Limas sista försök att haka på som en äkta världsspelare och slåss om titlar. Och starten med Stupa var fin, med final direkt. Även semifinal i Danmark var helt okej.

Men sedan har spelet och samarbetet snarare sett sämre och sämre ut.

I Marbella åkte de ut redan i kvartsfinal – och nu i Wien nådde inte ens dit. Men att förlora mot Garrido och Campagnolo är absolut ingen skam, men det var snarare sättet de gjorde det på som oroar.

Stupa såg ganska håglös ut och Lima fortsätter att utstråla bristande självförtroende. Han har dessutom tappat i snabbhet, vilket gör att ha ofta förlorar nätet i sina crossdueller. Mot landsmannen Campagnolo kom han inte en millimeter utan pressades allt som ofta bak i banan.

Första set slutade 2-6 efter att Stupa och Lima förlorat en rad golden points.

Andra set var ändå bättre – men hela tiden med Garrido och Campa i förarsätet och breaket vid 2-2 kunde sedan förvaltas fram till 6-4.

Det kan vara en naturlig svacka, såklart – men just nu är det stora frågetecken kring det här samarbetet. Stupa har just nu inte samma glöd som tidigare. Han ser ut som en yrkesarbetare som går ut och gör sitt jobb utan passion.

Och Lima ser än en gång ut som en före detta världsspelare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk