Ny titel: Sverige börjar bli för litet för Stjern och Bonfré

De gör sin bästa säsong i karriären. De tar sin tredje raka SPT-titel. Och i helgens slutspel förlorade de inte ett enda set. Sverige börjar bli för litet för radarparet från Göteborg.

Ända sedan Viktor Stjern och Pierre Bonfré slog igenom med buller och brak inom svensk elitpadel 2017 har de tillhört Sveriges bästa par. Men den här säsongen har det verkligen hänt något. De är plötsligt på en helt annan nivå.

Det hänger såklart delvis ihop med bättre träning över längre tid, men även självförtroendet ser ut att ha fått sig en rejäl knuff uppåt.

Stjern och Bonfré vet att de i dag kan slå alla lag i Sverige – även om paren innehåller en eller till och med två spanjorer.

De åkte till Norrköping som favoriter efter två raka segrar på SPT och väl på plats visade de att det favoritskapet var väl motiverat.

De tog sig igenom gruppspelet utan att vara det minsta hotade.

I semifinalen väntade spanjorerna Victor Bassols del Cid och Fran Cepero – men även det var klara siffror: 6-3, 6-4.

Vilken avslutning på säsongen för Viktor Stjern och Pierre Bonfré med tre raka titlar på SPT. Foto: Jim Ahlerup

Väl i finalen väntade Linus Frost och Daniel Appelgren. En helsvensk final, således – vilket var ett fint kvitto då turneringen ändå innehållit nämnda spanjorer, samt en viss Cayetano Rocafort.

Men Rocafort och Pablo Figueroa fick stryk i två raka set i sin semifinal mot Frost och Appelgren.

Nu råkar det dock vara så att Linus Frost har oerhört svårt just mot sina klubbkompisar Stjern och Bonfré. De kan varandra utantill och inget annat par är lika skickligt på att undvika Frosts styrkor och att plåga hans svagheter. Framför allt Bonfé har en förmåga att med sin vänster nagla fast Frost i sitt hörn med aviga viboras som träffar sidovägg först.

Det spelade ingen roll hur mycket Appelgren och Frost kämpade, hur bra de än spelare – Stjern och Bonfré var hela tiden ännu bättre.

Siffrorna 6-3, 6-2 säger det mesta.

Med tanke på den nivå som Stjern och Bonfré håller nu är det onekligen en lockande tanke att se vad paret skulle kunna åstadkomma internationellt. Det är ju en satsning som omöjliggjorts på grund av Bonfrés arbete som läkare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk