Ny seger i kväll - Sverige rusar mot gruppseger i VM

Sverige fortsätter sin succé i Dubai. I kväll avfärdades Paraguay – och i morgon kan gruppsegern säkras mot Brasilien.

Sveriges grupp var på förhand ett ovisst getingbo – men ett väldigt trevligt getingbo, har det visat sig. Helt enkelt eftersom Sverige håller så hög klass på damsidan att det är de andra lagen som måste frukta oss.

Dessutom slapp vi länder som Spanien, Portugal, Italien och Argentina.

Efter den imponerande öppningssegern över Frankrike väntade först ett möte i morse mot Förenade Arabemiraten som inte ens är värt att nämna.

Däremot var mötet nu ikväll mot Paraguay av högsta vikt. Det gällde för svenskorna att inte slappna av en sekund och ”ställa till det för sig”.

Därför var det befriande att se våra stjärnor Amanda Girdo och Carolina Navarro kliva in i den första matchen mot Laura Calderini och Elianne Matto och vinna med 6-1, 6-1. Det var samma fokus i laget som igår.

Sedan valde förbundskapten Mari Andersson att låta Baharak Soleymani och Ajla Behram få chansen att bli hjältar direkt. De fick ju spela tredjematchen i går, men visste nu alltså på förhand att deras match skulle bli viktig för slutsegern.

De mötte Camila Acuna och Veronica Cepede och om Barre och Ajla började lite småskakigt så tog det bara ett par games för paret att vara helt inne i det. De gick från 0-1 till 4-1 och sedan setseger med 6-2.

Det fina spelet fortsatte i andra set där svenskorna klokt väntade ut misstag och gick upp till 4-1 och 5-1 genom att effektivt hålla bollen i spel och låta de osäkra paraguyanskorna slå bort sig. Slutsresultatet skrevs till 6-2.

Riktigt roligt för Barre och Ajla att få klä på sig hjältedressen och säkra slutsegern. Den var väntad - men det var ändå ett viktigt steg mot gruppsegern.

Sverige möter Brasilien i morgon klockan 16.00.

I och med att Brasilien riskerar att förlora mot Frankrike nu i kväll (Frankrike vann första matchen) så kan det alltså Sverige bli gruppsegrare även vid förlust mot Brasilien. Men vi återkommer med exakt matematik.

Däremot står det helt klart att om Sverige vinner i morgon är gruppsegern klar och en grupptvåa väntar i kvartsfinal.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk