Ny blytung seger för Windahl/Guti - då väntar ännu en drömmatch

Windahl och Gutierrez fortsätter att storma fram i padelvärlden. Ny imponerande seger i Rom – och nu väntar ett riktigt drömmöte.

Daniel Windahl och Cristian G Gutierrez visade alla vad de kan i Hilleröd när de tog sig ända till åttondelen på WPT.

I Rom visar de med eftertryck att den framgången inte var någon tillfällighet.

I andra omgången mötte Windahl och ”Guti” det högst respekterade paret Inigo Zaratiegui och Jorgé Rico Dasi – rankade 44 och 29 på WPT. En match där de normalt ska vara ganska kraftiga underdogs.

Men på de vässelsnabba banorna i Rom var det tvärtom Windahl och Guti som satte sig i förarsätet, lade i växeln och sedan tryckte gasen i botten. Och då gick det verkligen undan.

Break direkt fram till 2-0, vilket räckte för setseger med 6-3.

Andra set började på samma sätt. Break fram till 1-0, vilket gjorde att de sedan kunde styra utvecklingen. Motståndarna var under konstant stress och hade väldigt svårt att hota i sina returgames.

Windahl och Guti gick blankt fram till 4-2. Så långt  gick verkligen allt som tåget, men när Windahl skulle serva vid 4-3 darrade det till. Men 0-30 kunde ändå vändas till gamevinst efter att de haft marginalerna på sin sida vid 30-30.

Vid 5-4 visades inga nerver. Windahl började med en otagbar stoppvolley, Guti vann en volleyduell till 30-15 och två motståndarmissar senare var saken klar.

Det här är utan tvekan en av de största segrarna för en svensk padelspelare. Att slå JMD och Agustin Gutierrez i Hilleröd var nog snäppet vassare, men det här i princip på den nivån.

Belöningen blir fin: en åttondel som med all sannolikhet blir mot Fede Chingotto och Juan Tello.

I normala fall skulle man ju säga att det var en omöjlig uppgift – men med den form Windahl och Guti har just nu så bör man nog hålla det osagt. Och segern i dag visar också att Windahl och Gutierrez klarar att spela under alla förutstättningar: från långsamt inomhus till supersnabbt utomhus med blåst och vind.

Resultat: Windahl/Gutierrez-Zaratiegui/Rico Dasi 6-3, 6-4.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk