Nej, än är det alldeles för tidigt att räkna ut Lima

Många har ifrågasatt samarbetet. Men Stupa blev Limas väg till att bli en vinnare igen.

Det är ungefär två år sedan som forne världsettan Pablo Limas glöd försvann. Sedan dess har han bara vid ytterst få tillfällen påmint om den spelare han en gång var – den som dominerade världspadeln bredvid Fernando Belasteguin.

Den här säsongen började extremt dåligt. Han och Maxi Sanchez blev överkörda i en rad turneringar och till slut såg Lima bara en desperat väg framåt: att värva Franco Stupaczuk.

Även det samarbetet har gått på kryckor. Efter en lovande start har resultaten blivit allt sämre. Men när vi var nära att räkna ut paret slog de till i Toulouse.

De har radat upp tunga segrar. I semifinalen brottade man ner Paquito Navarro och Martin di Nenno med 6-1 i avgörande set – men det är finalen som vi kommer att minnas. Eller kanske framför allt matchbollen, som måste gå in högt på listan över galna avslutningar.

Världsettorna Juan Lebron och Ale Galan stod på andra sidan nätet och när Stupa fick ett drömläge att kontra ut en smash trodde alla att matchen var över. Men på ett mirakulöst sätt lyckades Galan blocka in Stupas hoppsmash vid nätet, bollen fortsatte och efter några slag till så fick Stupa på nytt chansen att kontra ut en för dålig smash.

Då gjorde han inget misstag.

Den fantastiska och dramatiska finalen var vunnen med 7-6, 6-4.

Stupa uppges tjäna stora pengar för att han lämnade Alex Ruiz för att spela säsongen ut med Lima. Nu har han verkligen börjat göra skäl för den ”lönen”.

Och när såg vi senast Lima så glad på en padelbana senast? Frågan är om det ens har hänt. När matchbollen var inslagen blev han så exalterad att han hoppade upp i dörrposten och började göra pull-ups. Det var rent rörande att se. Även Stupa visade en glädje som var så stark och äkta att det var omöjligt att inte påverkas.

Men gladast var utan tvekan Lima. Han fick äntligen visa hela världen att det är alldeles för tidigt att räkna ut honom som världsspelare. Han visade att han  ännu kan spela padel på absolut högsta nivå.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk