Mästarplanen nära baktända - men Padel Crew fick sina dubbla guld

Padel Crews herrar hade en superplan för SM-finalen. Men den var ytterst nära att baktända. Every Padel var bara ett tiebreak ifrån SM-guld, men det var Padel Crew som fick sista glädjevrålet och kunde därmed åka hem med dubbla guld.

Förmodligen hade både Padel Crew och Every Padel Åby funderat i veckor hur de skulle ställa upp sina lag i en eventuell SM-final.

När laguppställningarna hade lämnats in var det nog Padel Crew som jublade.

De ”offrade” Albin Olsson och Gustav Eriksson mot Every Padels superlag Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

Sedan var planen att storstjärnorna Daniel Windahl, Calle Knutsson och Douglas Rutgersson skulle gå in och fixa festen.

Men det var en liten detalj som inte riktigt fanns med i planen: att Every Padels Linus Frost och Johan Fors skulle storspela.

Windahl spelade med Isak Arvidsson och det märktes snabbt att paret inte var helt samspelt och synkat. När Frost och Fors dessutom smashade som om de vore Galan och Lebron var det rena mardrömmen för Windahl och Arvidsson.

Första set tog Fors och Frost i tiebreak.

Och när även andra setet landade i tiebreak var alltså Every Padel bara några poäng ifrån SM-guld.

Men då klev Daniel Windahl fram som den gigant han är och nästan ensam bar laget till tiebreakseger och ett avgörande set.

Då märktes att både Frost och Fors började tröttna en aning och setet kunde vinnas av Windahl och Isaksson med 6-2. Men vår storstjärna insåg hur nära en förlust verkligen var.

- Jag var chockad över nivån på motståndet. Deras smashar var otroliga, sa han till Padel-Television.

I den tredje och avgörande matchen hade Padel Crew sparat Knutsson och Rutgersson. Every Padel hade kvar Per Hjalmarsson och Adam Knutsson-Sundblad.

I första set var det Padel Crew som var ett klart nummer större och vann med 6-2, men i det andra hade Knutsson-Sundblad spänt musklerna och tuffat till sig. Han hade flera vinnande smashar, vilket gjorde setet betydligt jämnare.

Lagen följdes åt till 5-5. Men då exploderade främst Rutgersson med några briljanta slag som ledde fram till break.

Rutgersson fick sedan kliva fram för att serva hem SM-guldet. Vilket gick vägen. Calle Knutsson kunde fixa matchbollen med en snygg volley och sedan kunde Rutgersson bomba hem det med en mäktig smash.

Tyvärr blev damklassen inte i närheten av lika rolig och dramatisk. Padel Crews superlag var helt enkelt alldeles för överlägset. GLTK hade lika lite chans i finalen som något annat lag hade haft tidigare i tävlingen.

Och det är klart: kan du ställa upp med Amanda Girdo, Sofia Arvidsson, Ida Jarlskog och Åsa Eriksson Krueger så har du en hyfsat bra chans att vinna…

Men dubbla SM-guld, alltså för Padel Crew – som just nu äger lag-SM.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk