Lijo under utredning av WPT för dåligt uppträdande

Världsspelaren Pablo Lijo är under utredning av WPT:s disciplinära kommitté. Anledningen är skandalösa scener när Lijo och Javi Ruiz förlorade mot ungdomarna Leandro Augsburger och Valentino Libak.

Det hör verkligen inte till vanligheten att WPT agerar på det här sättet. Men nu har de gått ut med en officiell kommentar där de förklarar kort att matchen föranlett en utredning.

Anledningen är att det blev väldigt hett mellan den patriotiska publiken i Buenos Aires, som höll stenhårt på sina unga hjältar, och de två spanjorerna – och då främst Lijo.

Stämningen blev allt mer hätsk och vid ett tillfälle tog sig Lijo om skrevet mot publiken och gjorde obscena gester för att visa vad han tyckte om deras sätt att heja på sina favoriter. Han spottade även mot publiken vid ett par tillfällen.

Publiken gjorde vad den kunde för att få spanjorerna ur balans och Augsburger och Libak vann matchen med 7-6 i avgörande set.

På sin Instagram skriver Lijo:

”Till publiken: dessa pojkar slog oss inne på banan och där hade vi inte ett enda problem. Ni behövde inte förstöra spelet så där. Likaså borde ett proffs ha varit lugnare och inte låtit sig provoceras. Jag ber om ursäkt för det”.

Vad Lijo riskerar för påföljd är oklart – men WPT kan dela ut både bötesbelopp och till och med avstängningar.

Pablo Lijo verkar rent allmänt vara i dålig balans. I Malmö uppträdde han också dåligt och sa några mindre vänliga ord riktade mot Daniel Windahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk