Legendaren och oslipade diamanten blir par på SPT

Linnea Björks kometkarriär så imponerande att självaste Antonette Andersson hörde av sig och ville spela ihop. Nu är det klart att de ställer upp i SPT 5.

En bra bit in i säsongen var fortfarande Linnea Björk från Västerås i princip okänd för den breda skaran padelälskare. Men de som sett hennes utveckling visste att det var en oslipad diamant.

Sedan kom resultaten.

Först på SPT då hon tillsammans med Sandra Örtevall slog ut självaste Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani (som sedan gick och vann SM). Och sedan semifinalplatsen på SM då hon tillsammans med Smilla Lundgren tog sig hela vägen till semifinal där de pressade Billie Gajic och Antonette Andersson.

Efter den matchen sade Antonette att hon visste hur bra Björk var.

- Vi mötte henne på en tävling och insåg att vi kunde inte ge henne bollen. Hon var alldeles för bra.

Antonette var så imponerad efter semifinalen att hon kort efteråt skickade en fråga till Björk.

- Hon skrev till mig och undrade om jag ville testa att spela någon tävling ihop. Hon gav förslag på SPT 4, men den hade jag redan bestämt med Sandra Örtevall. Så vi bestämde SPT 5, säger Björk.

Hur känns det att få spela med en sån legendar?

- Det ska bli jättekul. Jag tror det kommer bli väldigt lärorikt för mig som precis börjat min satsning att få spela med henne som är så erfaren.

Vad tror du att ni kan åstadkomma?

- Jag tror vi kommer att vara ett bra par som kompletterar varandra bra. Anto är väldigt säker och är bra på att bygga upp poängen så kan jag gå in och sätta press och avgöra.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk