Jakten på previa - intensiv svenskdag väntar i Danmark

Väntar en ny stormatch av Appelgren och Stjern? Kommer några svenskar göra Simon Vasquez sällskap i previa? Det bli ren riktigt het och spännande söndag i Odense.

Fem svenska herrar har fortfarande chansen att ta sig igenom pre previa.

Viktor Stjern och Daniel Appelgren vann en riktigt het och spännande match i går över spanjorerna Daniel Bressel och Pedro Araujo med 6-4 i avgörande set. I dag väntar ännu tuffare motstånd i form av seedade paret Ignacio Vilarino och José Maria Mouliaa, rankade 82 och 113 på WPT. Svenskarna slår såklart ur underläge, men har absolut en chans att stöka till det för favoriterna.

Calle Knutsson och Ricky Martinez får också riktigt tufft motstånd. På andra sidan nätet väntar Fran Ramirez Navas (76) och Miguel Gonzalez (80). En absolut toppinsats krävs för att kunna slå det paret.

Dessutom är unga Albin Olsson och Gustav Eriksson kvar i pre previa. För dem blir det ett riktigt äventyr att ställas mot rutinerade Borja Yribarren (89) och Alonso Rodriguez (114).

Det börjar med andra ord bli riktigt tufft motstånd.

I eftermiddag inleds previa där Simon Vasquez kliver in i tävlingen med sin spanska partner Adrian Blanco. De möter vinnarna av Eriksson/Olsson och Yribarren/Rodriguez.

Även damernas kval inleds i dag. Tyvärr kommer inte Amanda Girdo och Nela Brito till spel på grund av skada, som Padelfeber kunde berätta i går. Men Sverige har ändå två lag att hålla ögonen på:

Anna Åkerberg och Baharak Soleymani kliver in i handlingen redan 10.00. De möter Sandra Gonzalez och Jana Montes , oprövade unga spanjorskor, bara 14 och 16 år. En match de absolut bör vinna.

Billie Gajic och Antonette Andersson står över första omgången och kliver in 18.00 mot Mireia Herrada och Maria Rodriguez. Riktigt motstånd. Spanjorskorna är rankade 89 och 128 på WPT.

Padeltelevision sänder hela dagen från Odense – med fokus på svenska matcher.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk