"Jag hade inte en tanke på att spela med Linus igen"

Det var absolut ingen självklarhet för Daniel Appelgren att återförenas med Linus Frost. ”Men till sist måste man lägga saker åt sidan”, säger han.

Ja, historien är tämligen känd vid det här laget. Linus Frost och Daniel Appelgren var paret som förra säsongen tog svensk padel med storm. Tills ungefär vid den här tiden på året, då Frost valde att avbryta samarbetet för att i stället spela med Pablo Figueroa.

Något som Appelgren faktiskt tog ganska hårt.

- En del av mig förstod hans beslut, men sedan var det saker jag inte förstod, säger han.

Samtidigt som Frost och Figueroa kört sin resa har Appelgren kallat sig frilansare, en spelare som varit beredd att byta partner många gånger. Han har spelat en del tävlingar med Per Hjalmarsson, några med Viktor Stjern och ibland med spanjorer.

- Det har varit väldigt lärorikt att ha olika partners, men samtidigt har jag allt mer saknat en fast partner som man kan göra en seriös satsning tillsammans med, både i Sverige och internationellt. För att ta nästa steg måste man kunna träna tillsammans och bygga upp ett spel tillsammans.

När Frost hörde av sig och kollade läget för en återförening så var det inte med helt öppna armar Appelgren tog emot sin vän.

- De första månaderna hade jag inte en tanke att någonsin spela med Linus igen. Det vet han nog om också. Men nu har det gått ett år och vi har ju fortsatt att vara bra vänner. Så någon gång måste man kunna lägga det åt sidan.

Det som absolut fick Appelgren att ta beslutet var att de båda befinner sig samma fas av sina karriärer och har möjlighet att göra en stor satsning tillsammans.

Var det SM som blev det slutliga avgörandet, när det på varsitt håll gick dåligt för er båda?

- Nej, vi hade mer eller mindre spikat redan innan SM. Men det är klart att det gjorde det hela ännu mer självklart.

Nu ser Appelgren fram emot en satsning på SPT, APT, WPT och även några FIP-turneringar.

- Det känns väldigt bra. Vi har en så bra kemi tillsammans och det var en punkt som jag vägde in. Det blir många hotellnätter och middagar och någonstans ska det vara kul också.

Vad kan satsningen leda till?

- Jag vet vad vi har för potential om vi får träna bra. Jag har sett nivån i både pre previa och previa på WPT. Men det här är en långsiktig satsning och det ska bli kul att göra en resa tillsammans med någon.

Återföreningen gör att vi mycket väl kan få se ett nytt svenskt par födas. Calle Knutsson och Pablo Figueroa har anmält sig till APT i Båstad, vilket kan vara starten på ett nytt samarbete.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk