"Jag behövde en förändring - det finns inga hard feelings"

Calle Knutsson kände att han stod och stampade. Då tog han beslutet att bryta det mångåriga samarbetet med Andréas Johansson. ”Ingen stor grej, egentligen, men jag kände att jag ville få till en förändring.

Med sin nya partner Cayetano Rocafort har Calle Knutsson just vunnit sin första match på SM. De mötte talangerna Willy Släryd, 15, och Adam Axelsson, 16, och visade ingen som helst vänlighet. 6-1, 6-2 efter ett spel som både imponerade och lovade mer.

- Vi är här för att vinna alla matcher, så är det. Men vi vet att vi kommer att få bevisa oss i varje omgång. Det är så bra lag som är här, säger Calle.

Hur kom det sig att du och Caye parade ihop?

- Jag visste ju att Windahl och Vasquez skulle spela ihop och då blev det ju liksom en över. Jag ringde Caye och frågade och han tyckte det skulle bli skitkul.

Var det första gången ni spelade ihop?

- Nej, vi spelde en gång i Cayes egna inbjudningsturnering på Court 1 i Stockholm för något år sedan.

Du har mött honom många gånger. Men hur är han att spela med?

- Han är ju aggressiv och vill verkligen vinna. Caye går alltid in på banan för att vinna och det smittar av sig. Jag är gärna med på att det blir lite skrik och lite ”vamos”.

I slutet av förra säsongen blev Calle Knutsson skadad i ryggen. En skada som gjorde att han kom efter inför årets säsong. Samtidigt såg han sin dåvarande partner Daniel Windahl byta partners både i Sverige och på WPT.

Calle Knutsson har dock legat kvar i den träningsgrupp som slitit hårt under Andreas Johansson. Calle har rest och tränat ihop med Johansson, Windahl och Vasquez.

Men för bara ett par veckor sedan tog han beslutet att gå sin egen väg, vilket betyder att han inte coachas längre av Andréas Johansson.

- Jag kände att jag behövde det. Dels tog jag beslutet att stå över kvalet till Valladolid, sedan kom jag och Andréas fram nästan gemensamt om att bryta vårt samarbete.

Vad var skälet? Ni har ju ändå ”suttit ihop” ända sedan den tid då ni faktiskt tävlade ihop?

- Det var för att få en förändring. Jag kände att jag stod och stampade och behövde få in ny energi. Så det är inga hard feelings alls. Egentligen ingen stor grej. Men jag ville prova något nytt.

Så hur ser ditt upplägg ut nu?

- Det är knappt jag vet. Det är så mycket tävlingar och man är ju nästan aldrig hemma. Men om jag är hemma så kan jag absolut träna med Danne och Simon.

Bara en avslutande fråga. När du var 15 spelade du VM i Mexiko 2012. I dag mötte du 15-årige Willy Släryd. Vad säger du om hans spel?

- Han är klart bättre än vad jag var. Men det borde man kanske inte säga, haha.

Resultat från SM.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk