”Jag är 46 år och känner mig som en nybörjare igen”

När Carolina Navarro Björk parade ihop med underbarnet Claudia Jensen öppnades en helt ny padelvärld. På gott och ont. ”Jag måste lära mig saker som jag aldrig någonsin gjort”, säger hon.

46-åriga Navarro Björk går in i en ny fas av sin padelkarriär på flera sätt. Dels  har hon tagit det stora beslutet att börja representera sitt andra hemland Sverige, där ett VM-kval väntar inom kort i England.

Men framför allt har hon fått äran – ja, det är en ära – att bli 16-åriga Claudia Jensens nya partner. Det korta, vänsterhänta underbarnet anses vara världens kanske mest lovande spelare och en gyllene chans för Navarro Björk att nå stora resultat i slutet av sin karriär.

Men då måste spelet stämma – och det har det verkligen inte gjort

Bättre och bättre för varje match - men det blir en svår resa för Carolina Navarro Björk att lära sig spela med Claudia Jensen.

I sin första turnering tillsammans åkte de ut redan i första omgången. Vid WPT i Portugal vann de en jämn match innan det direkt blev respass i omgången efter mot Lucia Sainz och Marta Marrero. Och i ärlighetens namn såg det inte bra ut heller i den match de vann.

Carolina Navarro Björk förklarar varför:

- Det kommer att ta tid för oss att få det här att fungera perfekt. Det är en enorm omställning för mig.

Förklara?

- I hela min karriär har jag varit den som tagit stor del av banan och jag har i princip bara spelat mina overheads cross. I över 20 år har jag spelat så. Nu vill vi att Claudia ska ta kanske 70 procent av banan. Men då måste jag börja slå mina slag rakt, vilket jag aldrig någonsin gjort.

Hon skrattar gott när hon säger:

- Jag är 46 år och känner mig som en nybörjare igen. Banan känns plötsligt gigantiskt stor. Men man lär så länge man lever. Samtidigt som det är svårt så är det också väldigt roligt. För det är en helt nödvändig utveckling för mig. Det är spelets evolution som gör att det inte räcker med att spela som jag alltid har gjort.

Utmaningen nu för paret är att få in Jensen i spelet på ett naturligt sätt. I första omgången såg det knackigt ut i ett set – men i det andra var det som att spelet lossnade.

- Bara den sista veckan har det hänt mycket.

För Navarro Björk är det alltid speciellt att få spela i Sverige och i Stockholm fick hon äran att spela sin första match på centercourten i Globen. När Padelfeber träffar henne sitter hon på läktaren tillsammans med förbundskaptenen Mari Andersson och följer Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson med stort intresse. Hennes engagemang för svensk padel har alltid varit stort och när det nu är hennes landslagskompisar är det naturligtvis extra stort.

I andra omgången möter Navarro och Jensen tvillingsystrarna Alayeto – en match som i skrivande stund inte startat.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk