Imponerade seger av Windahl och Guti - närmar sig huvudturneringen

Ett drömset. Ett set som var en kamp. Windahl och Gutierrez besegrade ett riktigt bra lag och är vidare i Malagas previa.

Efter några tveksamma insatser på sistone var det som om Daniel Windahl och Cristian Gutierrez hade samlat ihop sig för att visa sig själva och alla andra vilken padel de verkligen kan spela.

I previas första omgång i Malaga väntade Jamie Fermosell Delgado och Javier Martinez, rankade 82 och 57. En match som på förhand borde vara i princip 50/50, med försvarsstarka Martinez som banans bästa spelare.

Men Windahl och ”Guti” gick ut i första set och fullständigt körde över motståndarna. De spelade felfritt, nästan gudalikt. 5-0 stod det innan Fermosell Delgado och Martinez ens hamnade på tavlan. 6-1 slutade första setet och det tog inte ens en halvtimme.

Andra set blev betydligt jämnare. Där följdes lagen åt med hållna servegames till 3-3 då motståndarna gjorde ett ryck, fick ett break och även chansen att serva för setet vid 5-3. Men då lyckades Windahl och Gutierrez breaka tillbaka omgående och kunde därefter utjämna till 5-5 efter en vunnen golden point. 

Setet gick till tiebreak och där fick Windahl och Guti den start de behövde. Vid sidbytet hade svensken och argentinaren en knapp, men skön ledning med 4-2. 

En ledning som sedan räckte ända in i mål. 6-1, 7-6, således. 

Segern innebär att Windahl och ”Guti” är två segrar ifrån huvudturneringen i Malaga. Nästa omgång spelas 10.30 i morgon och då väntar José Sanchez och Javier Valdes, rankade 62 och 54 på WPT.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk