I dag startar tjejernas jakt på 200 000 kronor

I dag börjar padelfesten i Göteborg: enbart för tjejerna. 200 000 kronor i prispengar har Studio Padel raggat fram. ”Alla vi pratat med har varit positiva till evenemanget”, säger Fredrik Nordin.

Det har i alla år varit en ständig debatt inom padeln huruvida dampadeln har en attraktionskraft. Nej, menar de som ger tjejerna klart lägre prispengar. Ja, menar många andra, där en del rent av menar att dampadel är klart roligare att titta på eftersom spelet är mer strategiskt och inte bygger på kraft på samma sätt.

Kanske får vi i helgen en bra indikation.

Studio Padel har raggat ihop tolv lag: alla lag består av en svensk toppspelare som paras ihop med en internationell WPT-spelare.

Tävlingen är också en ren spegling av evenemanget som Studio Padel gjorde i Västerhaninge – då med endast herrspelare.

- Jag tror och hoppas att intresset ska bli lika stort nu, säger Fredrik Nordin.

Hur har det varit att jaga in sponsorpengar?

- Nästan lika lätt som tidigare. De vi ratat med har uteslutande varit positiva till evenemanget. På söndag får vi se om intresset varit så stort som jag tror.

Alla tolv utländska spelare tackade mer eller mindre ja på stående fot. Däremot tvingades Studio Padel ge upp tanken på att få med de allra största damspelarna.

- De skulle ha duktigt betalt bara för att komma. Men vi ger inga startpengar. Det gjorde vi inte heller i Västerhaninge. Jag måste säga att jag blev riktigt förvånad. Vår ambition med tävlingen är ju att visa att det går att göra såna här tävlingar på exakt lika villkor.

Nordin säger att han mer eller mindre blev idiotförklarad av världsstjärnorna när han la fram sitt förslag:

- Det var mest: ”Show me the money”.

Hur länge har ni jobbat med eventet?

- I ungefär två månader.

Tävlingen inleds i dag med fyra matcher och fortsätter sedan lördag och söndag.

Vilka tror du vinner?

- Jag tror inte. Jag är hundra procent säker på att Anna Åkerberg och Veronica Virseda (rankad 24 i världen) vinner.

Några andra lag som absolut borde kunna vinna är Ajla Behram i par med Lorena Rufo (21) och Antonette Andersson i par med Ariadna Canellas (36).

Matcherna sänds på Studio Padels Youtubekanal.

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk