Hårdsatsningen gör att Björk flyttar till Helsingborg

För att kunna ta nästa stora steg flyttar nu Linnea Björks till Helsingborg. Där ska hon träna tillsammans med Andréas Johansson. ”Jag känner ett stort ansvar”, säger Johansson.

Tillsammans med Albin Olsson är Linnéa Björk det stora utropstecknet inom svensk padel i år. Hon kom från ingenstans och slog sig på kort tid in i Sverigeeliten.

Nu är det dags för nästa steg.

Därför väljer hon nu att flytta från Västerås ner till Skåne för att få bästa tänkbara träning under ledning av Andréas Johansson.

Hon gör därmed precis samma resa som just Albin Olsson gjort tidigare.

- Jag vill ge mig själv de bästa förutstättningarna för att utveckla min padel, säger hon. Dels vad gäller tränare, där jag börjat samarbeta med Andréas Johansson, men även möjljigheten till duktiga sparringpartners. Jag vill vara i en miljö som motiverar mig.

Sedan tidigare leder Andréas Johansson en grupp elitsatsande spelare i Helsingborg, som Daniel Windahl, Simon Vasquez och Albin Olsson. Och han ser verkligen fram emot att få ner Linnea Björk.

- Det känns extremt kul. Samtidigt känner jag ett stort ansvar när en spelare flyttar till Helsingborg för att ta nästa steg och jobba ihop. Men mest är det kul och inspirerande.

Vad är din bild av Linnea Björk?

- En hårt arbetande spelare med superattityd på banan. Jag tror på den typen av spelare som är beredda att göra jobbet. Hon har dessutom mycket erfarenhet från tennisen vilket ger en bra grund. Hon vet vad hon ger sig in på.

Linnea Björk har redan varit nere några gånger i Helsingborg och Johansson känner att det verkligen har klickat.

- Bollträffen har hon. Och viljan att lära. Men just vetskapen om att padel är så mycket mer än tennis, där har vi klickat. Jag kan hjälpa henne med det konceptet på banan.

Och att Linnea Björks mål är höga är ingen hemlighet. Hon har redan börjat blicka mot en internationell karriär, vilket Johansson tycker är helt rätt.

- Det finns inget att vänta på. Ju snabbare vi kommer dit och ser vad vi måste göra desto bättre. Och det känns verkligen kul att hjälpa ännu en spelare utanför Sveriges gränser.

Vad väntar henne i Helsingborg?

- En miljö där många nu ägnar heltid åt att bli bättre i padel. Spelarna hänger ihop och har olika tränare för olika områden. Vi är ganska många nu som tar hand om dem. Och det tror jag passar Linnea att känna att hon tillhör något.

- Dessutom finns många bra damspelare i regionen Halmstad, Helsingborg och Malmö. Och det är viktigt med bra sparring mot damer. Nu får jag använda mitt kontaktnät till att hitta så bra sparring som möjligt.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk