Girdo och Brito vann igen - klara för previa

Det var så länge sedan Amanda Girdo och Nela Brito tävlade ihop att det nästan går att betrakta som en återförening. Men takterna sitter i. Paret blev ikväll klara för previa.

Efter en brutalt slitsam start på året unnade sig Amanda Girdo ett längre sommaruppehåll som hon tillbringat på hemmaplan. 
Hon spelade en mindre tävling i Skåne och sedan SPT med Anna Åkerberg – men WPT har fått vänta ända tills nu.
En vila som verkligen ser ut att ha gjort henne gott.
Brito och Girdo gick in i WPT Cascais som oseedade i pre preva – men har visat att det inte är några tveksamheter om vilken nivå paret håller. Som ni säkert minns blev ju Girdo tidigare i år den första svensk spelaren som kvalade in i en huvudturnering på WPT, en prestation som kort efter även genomfördes av Daniel Windahl.
Girdo och Brito började sitt kval i förmiddags genom att tämligen bekvämt slå ut Marta Porras och Lucia Garcia med 6-3, 6-2.
I kväll gick andra rundan och då väntade också tuffare motstånd i form av Letizia Manquillo och Monica Gomez, rankade 85 och 99 på WPT. Det blev en lång, tuff och jämn drabbning där första set nästan tog en timme att spela. Och det var Girdo och Brito som var starkast genom att ordna ett break vid 4-4 och sedan serva hem setet.
I andra set fick de tidigt ett break emot sig, men nyckeln var att de omgående kunde breaka tillbaka – vilket tog bort momentumet för motståndarna. 
Lagen följdes åt till 3-3 då det gick till golden point i Amanda Girdos serve. Att de fick med sig det gamet var också oerhört viktigt. 
Vid 4-4 i Britos serve var läget ännu mer prekärt då det krävdes två räddade breakbollar innan Girdo och Brito kunde gå fram till 5-4. 
Då blev pressen på motståndarna för stor. Girdo och Brito gick upp till 15-30, 15-40 och sedan seger. 
En riktigt mentalt stark prestation där de gång på gång vann de viktiga bollarna.
Nu väntar ett riktigt roligt motstånd i form av Raquel Piltcher och Sara Pujals, 54 och 58 på WPT-rankingen. Matchen börjar 10.30 svensk tid.
Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk