Frost och Appelgren vidare på Teneriffa

De fick en extra chans tack vare lotten. Och den vinsten tänker Daniel Appelgren och Linus Frost verkligen förvalta. Paret är stabilt vidare till åttondelen i APT Teneriffa.

Appelgren och Frost är enda svenskar som åkt till kanarieön för att prova lyckan på APT-touren. Men egentligen tog äventyret slut redan i kvalets andra omgång, då de förlorade en stenhård match mot Sergio Borrero och Pablo Deltell med 6-4 i avgörande set.

Men Fru Fortuna ville att svenskarna skulle spela vidare. Paret vann en så kallad ”lucky loser” och fick trots sin förlust plats i huvudturneringen.

I första omgången ställdes Frost och Appelgren mot spanjorerna Oier Zuazua och Daniel Martinez. Och paret fick en kalasstart med dubbelbreak direkt och ett stabilt 6-2 i första set. Appelgren spelade stabilt som han nästan alltid gör och Frost dundrade bort smashar som förmodligen landade någonstans kring vulkanen Teide.

Andra setet blev betydligt tuffare, då spanjorerna dels lärt sig svenskarna bättre men även höjde sitt spel markant. Men svenskarna fick ett break och kunde kämpa sig upp till 4-2 och därefter hålla serve till 5-3. 

VId 5-4 fick Appelgren chansen att serva hem matchen. Via två smashar av Frost var ställningen snabbt 30-0. Ett par sämre beslut senare var det snabbt 30-30. Då kom matchens kanske bästa poäng som svenskarna krigade hem, följt av matchens överlägset högsta dubbelvrål.

Matchbollen blev enkel tack vare en misslyckad serveretur. Frost kunde stå vid nätkanten och bara smocka bollen ut ur banan och sedan tacka sin partner för segern.

I åttondelen i morgon väntar Juan Restivo och Facundo Dominguez, rankade 11 och 30 på APT. Ett tufft - men inte helt omöjligt motstånd. 

Matchen planeras starta ca 17.00 svensk tid och sänds på APT:s youtubekanal.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk