Förtrollad afton i Hilleröd - svensk padels största ögonblick

Det var en alldeles magisk afton. Vi svenskar som bemödat oss med att ta sig till Royal Stage i Hilleröd lär knappast glömma den. Och Daniel Windahl själv har inte förstått.

Matchbollen är inslagen. Före detta världsettan Juan Martin Diaz är besegrad. Närmaste familjen, flickvännen Emma och släkten har delat ut sina kramar och Windahl sitter och försöker ge en samlad bild av vad som nyss har hänt.

En svensk har alltså slagit ut självaste JMD ur en WPT. Låt vara en åldrad version, men vi pratar ändå om den näst största padelspelaren som någonsin vandrat denna jord.

- Det kommer ta tid att förstå. Nu är jag bara så inne i det. Vi visste att vi kunde göra det, men att det skulle krävas att vi spelade riktigt bra.

Varför gick det nu?

- Vi fick det att väga över. Så många gånger man sagt att bollarna inte riktigt trillade dit. Nu gjorde de det.

Windahl och Cristian G Gutierrez vann över JMD och Agustin Gutierrez med 6-4, 1-6, 6-3 och det var en mental resa mot det läge i matchen då det tydligt märktes att legenden JMD blev nervös.

Andreas Johansson får en kram och Cristian Gutierrez undrar vad som just har inträffat.

Breaket fram till 5-3 och sedan den hållna serven fram till 6-3 var mental styrka på högsta nivå.

”Guti” var så glad att han till och med kunde prata engelska.

- Att slå JMD är stort för mig. Nu är det möjligt att göra det. Förr var det helt omöjligt.

Det var kanske ett par hundra på läktarna och uppskattningsvis var 150 av oss svenskar. Det är en liten tragedi i sig – att inte fler fick uppleva detta på plats. Men svenskarna hördes och Windahl kände verkligen stödet från första till sista boll.

- I andra set blev vi lite stela och osynkade. Men inför tredje set sa vi att vi verkligen skulle trycka på, vi skulle ta oss ända fram till nätet och hellre toucha nätet än att inte försöka sätta press.

När Padelfeber träffar Windahl har han inte en aning om vilka han ska få möta i nästa omgång. Men det är alltså Maxi Sanchez och Lucio Capra som väntar i åttondelen. Samma lag som besegrade honom i WPT Malmö i höstas. Men då hade Windahl en sämre partner – och var själv klart tagen av stundens allvar. Det lär bli en helt annan resa nu.

Segern var den enskilt största händelsen för svensk padel. Hittills. Det kommer att komma större. Men det här var ännu en sådan där milstolpe – och det är en ynnest att få vara med på den här resan och se våra bästa spelare spränga barriärerna.

Och alla som såg matchen, på teve eller live, är nog överens om att Windahl och "Guti" vann matchen för att de förtjänade den. De är så pass bra nu.

När jag intervjuade coachen Andréas Johansson efter matchen var han så tagen och rörd - men mest stolt.

- Vårt mål är att Windahl ska bli en topp 20-spelare, sa han.

Och det kan gå?

- Ja, han slår redan spelare som är runt 30 i världen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk