Flera överraskningar när VM-kvaltruppen presenterades

Nu är Sveriges VM-kvaltrupp släppt. Och den innehåller överraskningar på både dam- och herrsidan.

VM-kvalet spelas i engelska Derby den 30 september-2 oktober och det största är såklart att världsstjärnan Carolina Navarro Björk nu kliver in i det svenska landslaget.

- Det är stort både för mig och svensk padel att kunna ha med en spelare som Carolina, säger förbundskaptenen Mari Andersson. Jag ser även fram emot att ha med ett par yngre och nya spelare i laget och se hur de presterar.

Den trupp Andersson tagit ut är följande:

Carolina Navarro Björk, Amanda Girdo, Baharak Soleymani, Ida Jarlskog, Anna Åkerberg, Ajla Behram, Åsa Eriksson Krueger och Smilla Lundgren.

Framför allt Smilla Lundgren är det överraskande namnet. 

Mari Andersson har valt bort stjärnskottet Linnea Björk, men även beprövade namn som Matilda Hamlin. Och det måste vara första gången som Antonette Andersson inte tas ut i ett svenskt damlandslag.

Även Jonas Björkman väljer att överraska med sin uttagning.

Hans trupp ser ut så här:

Daniel Windahl, Simon Vasquez, Daniel Appelgren, Viktor Stjern, Johan Brunström, Anton Andersson, Albin Olsson och Douglas Rutgersson.

Saknas gör Pierre Bonfré som inte fick ledigt från jobbet.  Men det betyder att Björkman valt bort namn som Calle Knutsson, Pablo Figueroa och Linus Frost. I stället satsar han på nya namn som Appelgren, Rutgersson - och framför allt unga Albin Olsson.

Appelgren är också den spelare som har erfarenhet av att spela med Viktor Stjern - dessutom internationellt.

- Jag är grymt taggad inför ett tufft kval och målsättningen är såklart att ta oss vidare, säger Björkman. Jag försöker dra nytta av två landskamper så man kan få de yngre att få erfarenhet av att representera Sverige med vad det innebär, men de har bara blivit bättre och bättre under året.

Att han valde bort både Knutsson och Figueroa, som fanns med i Björkmans EM-trupp förra året, kommenterar han så här:

- Båda startade året bra, men sista två månaderna har de inte spelat lika bra, samt brutit upp med partner/coach. Men båda har absolut möjlighet att tillsammans visa att de vill vara med om platserna om vi går vidare till VM.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk