Favoriten höll för trycket: "Vi har jävligt kul på banan"

De klev in i tävlingen som stora favoriter. Det tog ett tag innan spelet infann sig – men när allt skulle avgöras var Amanda Girdo och Helena Wyckaert precis så bra som man hade väntat sig.

Första gången Sveriges bästa damspelare och Belgiens bästa damspelare parade ihop på SPT blev det succé. De vann i stor stil och besegrade då i finalen Baharak Soleymani och Sara Pujals.

Andra gången de spelade ihop var nu i helgen.

Och det mesta var sig likt. De var det bästa laget och i finalen väntade än en gång Soleymani och Pujals.

Amanda Girdo och Helena Wyckart hade fler växlar att lägga i. Foto: Jim Ahlerup

Men motståndet var tuffare denna gång, beroende på att ”Barre” varit i riktigt bra form hela helgen, samt att Sara Pujals blir allt bättre i sin ovana position som forehandspelare.

Det gav oss ett riktigt roligt möte mellan lagen redan i gruppspelet, då Girdo och Wyckaert vann med 6-4 i avgörande set.

Men man hade hela tiden känslan att det laget hade ytterligare en växel att lägga in när det verkligen behövdes och det fick vi se i finalen.

Första set slutade 6-2, men i det andra setet fick Soleymani och Pujals en drömstart och kunde bryta omgående. Det gav oss mer dramatik och lagen var helt lika vid 3-3.

Men att brotta ner Girdo och Wyckaert i en final är verkligen inte enkelt. Barre och Pujals gjorde precis allt de kunde.

Girdo och Wyckaert ryckte snabbt på nytt fram till 5-3 och fick sedan serva för hela turneringen. Men riktigt så enkelt skulle det inte gå. Med en läcker backhandcross kunde Barre fixa ett break fram till 4-5.

Nästa game gick till golden point där hela hallen trodde att Helena Wyckaert hade avgjort med en snudd på otagbarvolley ner i backhandhörnet, men Barre kom upp med matchens absolut bästa slag, vilket i stället gjorde ställningen 5-5. Barre blev själv så glad och chockad att hon sprang ut till publiken med händerna på huvudet i ett slags eufori.

I det läget skulle faktiskt favoriten ha kunnat gunga till ordentligt. Men de är gjorda av betydligt hårdare virke än så. Wyckaert gick ut och höll sin serve resolut.

Sedan gick de ut och helt sonika bröt Barres serve blankt.

Därmed var titeln i i SPT-slutsplet säkrad.

- Vi gjorde vår bästa match i tuneringen, sa Wyckart till Padel-Television.

Girdo menade att båda lagen hade sina chanser.

- Men vi har jävligt kul när vi spelar tillsammans. Det var skönt att få avsluta säsongen med en seger. Man är ganska sliten nu.

Girdo och Wyckaert passar väldigt fint tillsammans både offensivt och defensivt och det borde kunna vara ett framtida par även på WPT, där Girdo just nu är 79:a och Wyckart 88:a på rankingen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk