EXTRA: Euro Finans Invitational ställer in hela touren i år

Blir ingen Euro Finans Invitational i år. Skälet är att det helt enkelt inte går att få ihop tävlingar med bra spelare i konkurrens med alla andra tourer.

Euro Finans Invitational startade förra året och blev väldigt populär bland de svenska toppspelarna, som fick tävla ihop med bra spanjorer på väg uppåt i karriären. Man kan utan tvekan slå fast att EFI har betytt mycket för våra bästa spelares utveckling och vana att dels spela internationellt, men även i arenamiljö.

Tanken var att touren skulle fortsätta i år – men i och med att allt fler tourer startar och att WPT har utökat sitt program fanns det inte mycket utrymme kvar för EFI.

Deras första bud var att minska touren till fyra deltävlingar. Planerna var långt gångna, spelplatserna var spikade och spelare var på väg att knytas upp. Premiären i Stockholm låg bara några veckor bort. Tanken var att dundra igång på Stockholmsmässan den 11-12 juni - trots att det skulle krocka med WPT, vilket innebar att spelare som Windahl. Vasquez, Knutsson och så vidare inte skulle kunna medverka.

Men nu kommer beskedet att touren helt ställer in 2022.

I ett pressmeddelande meddelar ägaren Anders Jarlskog beskedet.

– Vår utmaning var att planera in EFI i den redan befintligt tajta kalendern. Tre av våra huvudspelare kan idag bara delta på två av tävlingsdatumen, säger Anders Jarlskog, ägare och titelsponsor. 

Enligt EFI:s kalkyler hade det krävts sex tävlingar för att få ihop ekonomin, men det var helt enkelt omöjligt att hitta de datumen.

–Vi kan konstatera att det är omöjligt att genomföra EFI 2022 då det nödvändiga speldagarna saknas, säger Anders Jarlskog.

Tanken var även att Euro Finans-gänget skulle arrangera America vs Europe - precis som ifjol - men även den tävlingen blev hopplös att ordna då nya Premier Padel lade sin tävling i Buenos Aires exakt de dagarna.

Hur framtiden för touren ser ut är också ovisst.

– Vi måste hitta ett nytt format för EFI 2023 och vår ambition är fortfarande att utveckla svensk padel. Om det blir mot en yngre målgrupp eller bara mot tjejer det återstår att se, säger Anders Jarlskog. 

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk