Enkel seger över Tyskland ger Sverige lysande placering

Enkel seger över Tyskland. Det innebär att Sverige slutar femma eller sexa på VM – vilket är så nära succé vi kan komma.

Att Sverige skulle vara chanslöst mot Argentina i kvartsfinalen var inte direkt någon skräll, ett land som kunde mönstra världsspelare på nästan alla positioner.

Lika väntat var det att Sverige inte skulle ha några problem med Tyskland i den första placeringsmatchen. Tyskland har hela tiden legat ett klart steg efter Sverige på både herr- och damsidan.

Det gjorde att kapten Mari Andersson vågade separera sina stjärnor Carolina Navarro och Amanda Girdo, för att ge laget större bredd.

Först ut var Navarro i par med Sandra Örtevall. Och de vann sin match utan några som helst problem med 6-2, 6-2 över Milla Blaschke och Luciana Renic.

Därefter klev Amanda Girdo ut i par med Ajla Behram. De mötte Denise Höfer och Victoria Kurtz och var ungefär lika överlägsna. De gick ut och gjorde jobbet koncentrerat och effektivt och vann med 6-2, 6-4 efter att ha stökat till det för sig lite i andra set.

Segern innebär att Sverige får avsluta VM med en riktigt rolig match om placeringarna 5-6. Det blir antingen mot Portugal eller Frankrike. I skrivande stund leder Portugal den placeringsmatchen och bör också vinna den.

I så fall får svenskorna ställas mot WPT-stjärnorna Sofia Araujo och Ana Catarina Nogueira. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk