Enkel seger för Girdo - men nu väntar drömmatch

TV-sändning. Huvudturnering. Läcker centercourt. Upphaussat. Men Amanda Girdos historiska match blev "tyvärr" inte mycket till match. Motståndet var för dåligt.

Det är märkligt hur det kan bli. I flera år har svenskar kämpat förgäves för att lyckas kvala in i en WPT. När det väl sker så slumpar det sig så att det motstånd som väntade inte hade haft en chans i en svensk A-klass.

De belgiska wild card-spelarna An-Sophie Mestach och Astrid Dierckx kommer båda från tennis och beachtennis och kan säkert bli bra en dag – men är inte där än. Amanda Girdo och Nela Brito satte gasen i botten omgående och de nervösa belgiskorna hade inte mycket att sätta emot. När Girdo smashade hem matchens första game på en golden point räckte det för att slappna av lite extra. Sedan var det spel mot ett mål fram till 5-0. Hon hann även bjuda på en bedårande stoppvolley och lite annat smått och gott.

Sedan lyfte sig hemmaspelarna, tack och lov, men Girdo och Brito kunde ändå ta setet med 6-1.

Nela Brito och Amanda Girdo är klara för åttondelen i Bryssel.

I andra set kunde Girdo spela ut ännu mer och bjöd bland annat på en underbar ”tromb” framme vid nät, något som fick WPT:s kommentatorer att utbrista: ”AMANDA GIRDO!”.

Det rullade på i fin takt upp till 6-0. Klasskillnaden var totalt. 

Efter matchen intervjuades Girdo i högtalarna på centercourten:

- Jag är superlycklig. Jag och Nela har jobbat hårt för det här. Jag har flyttat till Barcelona för att kunna träna mer och bättre.

Nej, det här var inte mycket till fight, men om vi nu struntar i det: hur coolt känns det inte att kunna säga att vi har en svensk i åttondelen på WPT? Det är såklart mäktigt. Historiskt. Och nu väntar toppmotstånd.

Aranza Osoro och Victoria Iglesias är ett motstånd mer värdigt en huvudturnering på WPT. I morgon väntar en stor upplevelse för Girdo.

I nästa omgång lär det bli Aranza Ozoro och Victoria Iglezias, rankade 13 och 14 i världen. Det blir såklart otroligt tufft – men det häftigaste är att Amanda Girdo, 19, lär gå ut helt utan rädsla och respekt – precis som hon har gjort ända sedan hon dök upp inom svensk elitpadel på allvar 2019.

Matchen är schemalagd till 10.00 i morgon.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk