En nygift Paqutio visar magi på banan igen

Nygift. Då känner vi äntligen igen Paquito Navarro. I dag gjorde han en av sina bästa matcher på hela säsongen.

Det har varit lite svajigt 2022 för Paquito och Martin Di Nenno. Höjderna har funnits, men allt som oftast har laget hållit en betydligt lägre nivå än andra halvåret 2021.

Men nu börjar det uppenbart att hända saker. Paquito passade på att gifta sig under ett av de ytterst få avbrott i säsongen, ett bröllop där många av världsspelarna var inbjudna. Och det var som om det krävdes att han först fick sin Carmen som äkta maka innan han helt kunde börja fokusera på racket och boll igen.

Och då var det magi vi bjöds på. I kvartsfinalen i Valencia ställdes han och di Nenno mot Alex Ruiz och Momo Gonzalez. Det blev en underbar match och den stora skillnaden var just Paquito. Full av spellust bjöd han på det ena konststycket efter det andra. Ett av de mer minnesvärda slagen var när han grundlurade Ruiz med en volleyflip som mer påminde om bordtennis än padel.

Men förutom det rent magiska var det fokuset och den höga procenten som imponerade mest när de vann med 6-4, 6-4.

I semifinal väntar nu Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez och med en pånyttfödd Paquito är allt möjligt.

- Vi kom hit till Valencia utan att ha den bästa känslan. Men Valencia är speciellt för mig. Det var här jag vann min första titel, sa Paquito till WPT TV efter matchen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk