En lång väntan är över - Stjern och Bonfré äntligen vinnare på SPT igen

Senast Viktor Stjern och Pierre Bonfré vann en SPT var 2018. Det har varit en lång väntan - som äntligen är över. "Det känns otroligt", säger Viktor Stjern.

Fyra långa år alltså - vilket enbart visar hur svårt det är – och hur få förunnat det är att kunna ta hem en tävling på Swedish Padel Tour. Särskilt för helsvenska lag.

Bonfré och Stjern måste ha varit framme i mängder av semifinaler – men när det gäller att ta nästa kliv har det varit väldigt svårt. 

Efter finalsegern såg Stjern nyktert på det:

- I kvartsfinalen mot John Larsson och Christoffer Persson låg vi under med 1-0 i set och 5-3. Det låter klyschigt men det är små marginaler, sa han till Padel-Television.

Tävlingens stora sensation: Per Hjalmarsson och Albin Olsson.

Men SPT i Västerås blev verkligen göteborgarnas turnering. De var finalseedade på förhand och när storfavoriten Rocafort och Gaspar sensationellt slogs ut i semifinalen öppnades möjligheten upp på ett helt nytt sätt.

I finalen väntade nämligen träningskompisen Per Hjalmarsson och 19-årige Albin Olsson. Och då var väntade en padel som Stjern och Bonfré både behärskar och älskar.

De var ett nummer större hela finalen och kunde vinna i två raka set: 6-3, 6-3.

- Vi hade en go känsla att inte ha något att förlora när vi lyckades lura döden igår. Hade vi torskat i kvarten hade det varit en skithelg. Nu är det en jävla skillnad, sa Stjern.

Att två helsvenska par möttes i herrfinalen är en riktigt fin framgång för svensk padel: särskilt när så duktiga spelare som Rocafort, Gaspar och Ricky Martinez fanns i startfältet.

Och för Stjern och Bonfré var det länge sedan de fick vinna en stor tävling. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk