En av SM:s bästa matcher slutade i enormt drama

En av SM:s bästa matcher slutade i stor dramatik. Men till sist stod Linnea Björk och Smilla Lundgren där som segrare. ”Vi lyckades ladda om och peppa varandra”, säger Björk.

På andra sidan nätet stod den lysande försvarsspelaren Maja Eriksson och den hårdsmashande Linnea Skymberg och de fyra skulle bjuda publiken på en helt sagolik tillställning.

Första set gick till Eriksson och Skymberg. Andra set med hela 6-0 till Björk och Lundgren. Men det var vid 6-5 i avgörande set som det stora dramat började.

Vid ställningen 30-30 slog Smilla Lundgren en hård volley i mitten som hon trodde gav matchboll. Men motståndarna tyckte att den var ute.

Efter en lång diskussion som krävde att domare Hawler Rabun klev in i handlingen fick inte Smilla Lundgren och Linnea Björk den matchboll de tyckte att de skulle ha haft. Ändå orkade de samla ihop sig och vinna.

En lång diskussion följde och till sist steg domaren Hawler Rabun in på banan.

- Vill ni hitta en lösning, frågade han spelarna.

Nej, det ville inte Eriksson och Skymberg, som stod på sig.

- Då dömer ni er sida, sa Rabun.

- Då dömer vi ut den.

I det läget hade Lundgren och Björk kunnat låta sig påverkas och känt sig bestulna. Det har hänt att spelare har tappat allt i liknande situationer.

I stället klev de fram och gjorde två fantastiska poäng. Att matchbollen dels var en extremt hård forehandvolley av Linnea Björk och dessutom satt just innanför glaset var liksom typiskt för matchen.

Nu är de klara för kvartsfinal där ett annat lysande lag väntar: Tea Hylander och Evelina Henningor slog ut finalseedade Åsa Eriksson och Ida Jarlskog i en lika lång och dramatisk match.

- Nu måste vi vila. För vi ska ju spela snart igen, sa Linnea Björk.

Smilla Lundgren vet i alla fall varför de lyckades vinna rysaren.

- Vi är så bra på att peppa varandra. Vi kan båda bli jättearga, men bara på oss själva, aldrig på den andra.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk