"En av de bästa svenska tävlingarna någonsin"

Elitspelarna står på rad. Sveriges största tävling i världens största hall. ”De som pratar om padeldöden är gärna välkomna ner och titta”, säger tävlingsansvarige Marcus Eriander.

Toyota Padel Open på Padel Crew blir verkligen något i hästväg. Över 300 anmälda lag, från pojkar 12 upp till vår yppersta elit, med Daniel Windahl och Simon Vasquez i spetsen.

- Tar vi bort WPT Challengern som vi arrangerade 2017 så är det här den bästa tävling vi har haft – och då har vi ändå arrangerat fyra SM, säger Eriander.

Elitklasserna är så högklassiga att det i herrklassen smäller redan i första omgången, då Linus Frost och Pablo Figueroa ställs mot Johan Brunström och Anton Andersson.

- Vi kommer att sända från 16 banor via Padel Go – dessutom ska vi ha en stor sändning från centercourten via Youtube, säger Eriander.

Ser vi på eliten så är det egentligen bara Amanda Girdo och Matilda Hamlin som saknas. Girdo bor numera i Barcelona där hon tränar hårt för att lyckas på WPT. I övrigt är i princip alla med. 

Tittar vi på damklassen så är det riktigt spännande lag. För första gången parar nya stjärnskottet Ida Jarlskog ihop med dubbla svenska mästaren Anna Åkerberg. Baharak Soleymani spelar tillsammans med Ajla Behram. Men det finns ytterligare tre-fyra lag som kan vinna hela tävlingen.

Men även om damklassen håller riktigt hög klass så är det herrklassen som verkligen sticker ut.

Finalseedade är Vasquez/Windahl och Calle Knutsson/Ricky Martinez.

Martinez är rankad 86 på WPT och därmed den bästa spelaren som finns i Sverige just nu. Han jobbar som tränare på Padel Crew och kombinerar det med sin WPT-satsning.

- Folk i Sverige har nog inte koll på Ricky så det blir väldigt roligt att många får stifta bekantskap med honom, säger Eriander.

Semiseedade är bröderna Cayetano och Manuel Rocafort, samt Brunström/Andersson.

I samband med Toyota Padel Open invigs också utbyggnaden av Padel Crew, vilket gör arenan till världens största.

- Klockan 16 på fredag kör vi igång 31 matcher i Herrar C samtidigt, tätt följt av 30 matcher i Damer C.

Lägg till ungdomsklasser från 12 år och uppåt så blir det här Sveriges hittills största tävling.

- De som pratar om padeldöden får gärna komma ner och titta. Här upplever vi verkligen inte någon sådan.

Se lottningen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk