Efter tuffa finalförlusten - nu kom fullträffen för Jarlskog

Det var nära redan vid förra SPT:n. Men med Helena Wyckaert vid sin sida fanns det ingenting som kunde stoppa Ida Jarlskog.

Jarlskog blev uttagen av förbundskapten Mari Andersson till den svenska VM-kvaltruppen och har ända sedan dess verkligen sprudlat av spelglädje och klass.

Vid den förra SPT parade hon ihop med Anna Åkerberg och var på vippen att ta hem tävlingen. Mest minnesvärt var det första setet i finalen mot Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson, där Jarlskog var i total trance och setet vanns med 6-0.

Den gången kunde Soleymani och Arvidsson hitta ett sätt att vända och vinna – men nu i Västerås var Jarlskog redo att gå hela vägen.

Hon hade den här gången parat ihop med belgiska WPT-spelaren Helena Wyckaert och var nog på förhand en knapp favorit att ta hem tävlingen.

Och de gjorde ingen besviken.

I semifinalen besegrades Linnea Björk och Antonette Andersson med 7-6, 6-2 i en riktigt bra match.

Cornelia Lister och Maria Picio var en trevlig överraskning i Västerås där de slog sig fram hela vägen till final. Foto: Jim Ahlerup

Finalen blev en enklare uppgift där Cornelia Lister och Maria Picio lite överraskande hade tagit sig hela vägen fram. Bland annat genom att pulvrisera det lag som slog ut Soleymani/Arvidsson.

En oviss final på förhand – men inte när matchen väl vara igång. Både Jarlskog och Wyckaert är vässlesnabba på banan och kunde sätta ett enormt tryck på sina motståndare. Och då blev det jobbigt för Lister – som än så länge är en betydligt bättre anfallsspelare än försvarare.

Matchen var egentligen bara intressant en kort stund då Lister och Picio kunde gå från 1-4 till 4-4 i första set. Men sedan var det spel mot ett mål.

7-5, 6-1 blev slutresultatet i en perfekt genomförd match. 

Efter matchen var Jarlskog både lycklig och lättad.

- Det känns nästan overkligt. Jag har jobbat så hårt i så många månader, sa hon till Padel-Television där hon samtidigt passade på att hylla sin partner Wyckaert.

- Hon är så solid. Hon missar nästan aldrig och låter mig spela mitt bästa spel.

På torsdag åker det svenska landslaget till Derby i England. Och med i truppen finns då Ida Jarlskog. Man kan lugnt säga att hon åker dit i fin form och med hyfsat självförtroende.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk