Efter kvällsrysaren – Sverige kan ännu missa kvartsfinalen

Frankrike besegrar Brasilien med 2-1 i en riktig nervpärs - vilket skapar ett riktigt drama i gruppen. Sverige kan faktiskt fortfarande bli trea och missa kvartsfinal.

”Dödens grupp” har ju blivit ett lite väl utslitet uttryck i sportsammanhang, men när det gäller Grupp D i dam-VM i Dubai duger det alldeles utmärkt.

Sverige har vunnit alla sina lagmatcher hittills och har bara kvar att möta Brasilien i morgon.

Och hade Brasilien slagit Frankrike nu i kväll hade kvartsfinalplatsen varit klar. Då hade det blivit en ren gruppfinal i morgon där Sverige och Brasilien spelat om platserna ett och två i gruppen.

Men Frankrike visade stenhårda nerver nu i kväll då Melissa Martin och Fiona Ligi gick ut och vann den tredje avgörande matchen mot Brasiliens Gabriella Barreto och Cristina Oliveira. Det var lika mycket vilja som ångest - och tur! - på banan när fransyskorna vann med 7-5, 7-6 efter bland annat TRE nätrullare i tiebreak.

Vilket alltså innebär följande inför morgondagen:

Om Sverige slår Brasilien vinner man gruppen.

Men förlorar Sverige med 1-2 hamnar Sverige, Brasilien och Frankrike exakt lika. Då har de slagit varandra med 2-1. Då klarar sig förmodligen Sverige på grund av alla fina resultat.

Skulle Sverige däremot förlora med 0-3 så missar man med all sannolikhet kvartsfinalen. Då kommer både Frankrike och Brasilien före med bättre matchskillnad.

Sverige möter Brasilien 16.00 i morgon.

Den matchen vill ni inte missa!

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk