Dyrbara misstag - Vasquez utslagen i Danmark

Små marginaler. Ett par misstag på avgörande bollar. Sedan var äventyret i Danmark över för Simon Vasquez och Adrian Blanco.

Det var parets tredje tävling ihop. Det var också tredje gången i rad de stötte på motståndet Juanlu Esbri och Javier Barahona. Tyvärr var det också tredje gången i rad de förlorade.

Att möta Esbri och Barahona utan att få springa ut ur buren är inte enkelt. Båda kan smasha ut bollen från i stort sett alla positioner, vilket gjorde att Vasquez och Blanco försökte spela lågt i försvaret.

Ändå var det extremt svårbreakat.

I första set följdes lagen åt till tiebreak helt utan breaks. Där fick Esbri och Barahona ett ”minibreak”, vilket räckte.

I andra set var det fler tillfällen – men då var det otur och misstag som fällde Vasquez och Blanco.

Först åkte de på en otagbar nätrullare vid golden point i setets första game och blev därmed breakade.

Men det mest smärtsamma var vid 2-1 och en ny golden, då Blanco fick ett drömläge att straffa en misslyckad smash nära nät, men misslyckades obegripligt nog med att smälla ut bollen, vilket i förlängningen ledde till 3-1 i stället för ett break tillbaka.

När de dessutom fick ett dubbelbreak fram till 5-2 var matchen körd. Esbri och Barahona är ett så bra lag att det krävs en nästan perfekt insats av Vasquez och Blanco för att kunna vinna.

Förlusten betyder att alla svenskar är utslagna i kvalet.

Nu får vi vänta till huvudturneringen där Daniel Windahl, Åsa Eriksson Krueger och Ida Jarlskog har fått wild card.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk