Drömspel i ett set - pressade världsstjärnorna

De flesta trodde nog på en utskåpning. Men Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson hade helt andra planer. De klev in i Globen och gav världsstjärnorna en stenhård match.

Patricia Llaguno och Virginia Riera är rankade som världens femte bästa par. Vi pratar alltså inte bara världselit här, utan om yppersta världselit.

Det är dessutom ett lag som har som sitt signum att inte missa mycket, spela vårdat och hellre kväva sina motståndare än att knocka dem.

En mardrömsmotståndare för svenskt mostånd, kan man tycka. Men det visade sig vara precis tvärtom.

Baharak Soleymani stortrivdes med både spelet och tempot. Hon visste mycket väl vad främst Llaguno brukar göra i försvaret och kunde avlossa sina allra bästa viboras.

Dessutom hade Riera klara problem med Arvidssons lite aviga overhead i sidovägg.

När Barre och Sofia kunde resa sig från 1-3 till 3-3 var det ett tydligt tecken på att de var där för att tävla fullt ut. Och de var faktiskt så nära att de hade ett 30-30-läge vid ställningen 4-5. Men då kom istället svenska misstag och att Arvidsson avslutade setet med att missa hela banan med en lobb blev lite av ett antiklimax.

Ändå var det den absolut starkaste insatsen hittills i dag av ett svenskt lag.

I andra set blev det lite mer som väntat. Förmodligen förstod stjärnorna allvaret och insåg att de absolut inte skulle ge svenskorna något hopp i onödan. Soleymani och Arvidsson fortsatte att spela bra – men Riera och Llaguno knep de där viktiga, tunga poängen och rusade fram till 3-0.

Och efter det krävdes det i princip maxprestationer för att vinna en endaste boll.

Där någonstans gick luften ur det svenska laget och Riera och Llaguno kunde rusa fram till 6-0 i andra set.

Ändå var det länge en femstjärnig insats av Barre och Sofia.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk