Drömmötet - ibland överträffar verkligheten dikten

Det är bara att poppa era popcorn, damer och herrar. Ibland är det verkligen som om verkligheten överträffar dikten.

Ja, tänk om man hade föreslagit det här för några månader sedan. Att i en av årets allra största matcher möts Chingotto(Di Nenno och Tello/Paquito.

Det hade såklart låtit ungefär lika lustigt som snurrigt, men nu är vi här och det är ju en ren dröm. Det är så spektakulärt det kan bli och onekligen ett möte som känns väldigt intressant på förhand.

Att Fede Chingotto och Martin Di Nenno spelar tillsammans i Masters Finals är bara en nödlösning och ett resultat av dessa skilsmässor och att Juan Tello parar ihop med Paquito Navarro.

Men Chingotto och Di Nenno uppträdde knappast som någon nödlösning när de i sin kvart besegrade självaste Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez. Det var som om Tapia och Sanyo var för stolta för att gräva så djupt som de var tvungna att göra mot ett lag som knappt missade något alls och som väldigt sällan bjöd på något över huvud taget.

Kanske var det under deras värdighet att ta motståndet på det allvar som krävdes – men så har de också fått lämna Barcelona för att avsluta sina säsonger samtidigt som de två forehandgnetarna kämpar vidare.

Och det är ju som om någon skrivit detta manus – för i semifinalen väntar alltså de två forna vapenbröderna.

Vi får två av världens bästa backhandspelare mot två av världens bästa forehandspelare.

Vi får ett möte mellan två lag som verkligen kan varandra utan och innan – även om Tello säkert många gånger undrat hur det skulle vara att ha just Chingotto i crossen.

Apropå att gräva. Det var precis vad Paquito och Tello tvingades göra i sin kvartsfinal för att brotta ner Maxi Sanchez och Lucio Capra, som var på sitt allra mest inspirerande humör. Men de vände 0-1 i set till seger genom att vinna en rad golden points.

Spontant borde ju såklart Paquito och Tello vara klara favoriter i semifinalens prestigemöte – men någonting säger mig att de två illrarna kommer att sälja sig extremt dyrt.

En fest framför teven blir det oavsett – så det är bara att börja poppa. För det här får man absolut inte missa.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk