Dogges omöjliga konstslag knäckte WPT-motståndarna

Douglas Rutersson är vidare till andra omgången av pre previa i Valladolid efter ett drama som nästan var av episka mått.

”Dogge” ställer upp i Vallaodolid med en ny partner – Pablo Pastor. I första omgången mötte de Antonio Varo Ramos och Karlos Rodriguez Vidal.

Trots att de hade setboll i första set förlorade de setet i tiebreak.

I andra set hade de break emot sig, men det var då dramat började på allvar. Dogge och Pastor lyckades först breaka tillbaka och på nytt ta setet till tiebreak.

Där var man, minst sagt, illa ute. Vid underläge 3-6 hade motståndarna tre matchbollar. De två första räddades, men på den tredje borde matchen i ärlighetens namn ha varit slut. Men då lyckades ”Dogge” slänga sig raklång i luften och få till en boost som seglade som i slow motion och landade just innanför bakglaset.

Det omöjliga slaget knäckte motståndarna. Dogge och Pastor vann snabbt tiebreaket med 8-6 och i det avgörande setet orkade helt enkelt inte Ramos och Vidal med mentalt. Dogge och Pastor vann med 6-4.

I nästa omgång blir det stendufft. Då väntar det seedade paret José Maria Mouliaa och Pablo Cardona. Matchen spelas 17.30 i kväll.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk