De skapade den optimala racketguiden för padel

Idén föddes när de goda grannarna träffades vid grillen. Resultatet blev en helt ny sajt: den optimala racketguiden för padelspelaren. ”Inte ens i Spanien finns en lika bra guide”, säger Robert Lindberg, en av skaparna.

Idén är lika enkel som genial: att samla ihop i princip alla racketmodeller på en och samma sajt – där varje racket får en snygg presentation och beskrivning, kryddat med matnyttiga fakta som vikt, form, balans, material och pris.

- Det finns guider sedan tidigare, både i Sverige och utomlands, men faktiskt ingen bra. Spanska sidor blir lätt disco i rutan, det hoppar hit och dit, säger Robert Lindberg och skrattar.

Robert Lindberg är en stor padelprofil i Båstad där han bland annat jobbar mycket med att träna ungdomar och driva Båstad Padelklubb framåt.

Hans granne Jonas Brandorf älskar också padel. Dessutom är han programmerare. Det ena gav det andra och när idén väl var kläckt var det bara det hårda jobbet som återstod. Till sin hjälp har de även tagit elitspelaren Anton Andersson.

I dag finns racketguide.se där över 400 racketar får sin presentation – och då har de ändå startat med 2021 års modeller.

- Tanken är att det med tiden ska bli ett stort bibliotek. För vi tar inte bort några utan fyller bara på med nya, säger Brandorf.

När de började med arbetet märkte de att beskrivningar av olika modeller kunde skilja sig åt på olika sajter på ett nästan chockerande sätt.

- Vi vill inte nämna några märken, men det står ofta en sak på spanska sajter och en helt annan på svenska. Jag kan ju spanska, säger Robert som bott flera år i Alicante.

Grundidén med Racketguide.se är att den ska vara helt opartisk. Även om de får in annonsörer och andra samarbeten.

- Inget kommer någonsin att påverka det som står på sajten. Det är en stenhård policy vi har. Alla näthandlare har ju såklart ett säljintresse, men vår sajt ska vara en ren service för alla spelare.

Eftersom Jonas Brandorf sitter inne med den tekniska kompetensen har de byggt sajten helt själva, för att få den exakt som de ville ha den. 

- Vi ville göra den enkel och tydlig och det tycker jag att vi lyckats bra med.

Informationen om varje racketar har de hämtat från varumärkenas egna sidor. Sedan har dessa fått verifiera i efterhand att det som står på sajten stämmer.

Priset som är utsatt är det officiella europriset som varje märke rekommenderat.

- Vi vet ju att priset kan skilja mycket på nätet. Vi har därför redan en plan att skapa en egen prisjaktvariant som hjälper att hitta den e-handel som har bäst priser, säger Brandorf.

För där är duon tydlig – de tänker inte konkurrera om någon försäljning.

- Absolut inte. Det finns så många som är duktiga på att sälja. Vi har bara gjort den guide vi själva ville ha.

Sajten har också en funktion att du kan fylla i ett snabbt frågeformulär. Utifrån dina svar där du beskriver dig själv som spelare får du sedan en rad racketar rekommenderade för dig.

Sajten lanserades i helgen och redan har Robert och Jonas kontaktats av racketmärken, både i Sverige och utomlands. Planen finns att släppa en internationell version och även att låta den innefatta andra racketsporter än padel.

- Första dygnet hade vi över 2 000 besökare och flera har velat annonsera på sajten. Jag har kompisar i Spanien som verkligen blivit eld och lågor när de sett den, för i Spanien finns ingen som är lika bra, säger Robert.

En annan idé de vill förverkliga är att, likt Spotify, kunna tipsa om olika modeller.

- Allt vi behöver är data. Sedan ska vi kunna ge bra tips om du till exempel har älskat en viss modell. Det går att göra så mycket. Men nu är vi i alla fall igång och då kan vi börja arbetet med att fortsätta utveckla sajten.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk