Björkman sensationellt till kvartsfinal efter storskräll

Än kan gubben lira boll. Förbundskapten Jonas Björkman är sensationellt i kvartsfinal på SM efter seger över Pablo Figueroa och Linus Frost. ”Otroligt roligt”, säger han.

Björkman spelar SM i par med vänsterhänte Oscar Axelsson från Båstad – en partner som enligt Björkman är perfekt.

- Han täcker upp mycket i mitten, är otroligt snabb och säker i försvaret och han gör att jag blir lugnare på banan, säger tennislegendaren.

Björkman berättar att det är fjärde gången han mötte just Figueroa och Frost och att han haft olika partners varje gång.

- Jag har fått stryk alla tidigare gångerna, men för varje gång känns det som att jag snappat upp små saker. Så i dag såg jag verkligen fram emot matchen, även om de såklart var klara favoriter.

Vad var nycklarna?

- Dels att hålla bort Linus smash. Men de är otroligt bra de första tre slagen. Det gäller att överleva dem och sedan få börja bygga spelet. Då har man en klart bättre chans.

När det väl kom till volleydueller kunde Björkman och Axelsson mäta sig förträffligt. Och segern i två raka set var riktigt stabil.

- Tidigare har Pablo lurat bort mig, men nu spelade jag för första gången på backhand när jag mötte honom och då blev det annorlunda.   

Att 50-årige Jonas Björkman är klar för kvartsfinal på SM är såklart en första klassens sensation. Men nu tror han att det är stopp. I kvarten väntar nämligen Daniel Windahl och Simon Vasquez.

- Nästan lite synd, för annars är det lite öppningar i lottningen, säger han och skrattar.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk