APT byter namn till A1 - och vill ta revansch efter fiaskot i Sverige

Förra året slutade i ett präktigt fiasko. Men nu har APT Padel Tour bytt namn till A1 – och vill göra ett nytt försök i Sverige i sommar.

Ja, ni kanske minns cirkusen kring APT:s tänkta turnering i Båstad i somras. Den som skulle arrangeras av Euro Finans, där spelarna hade anmält sig – men där APT:s ledning helt plötsligt bara flyttade turneringen till Teneriffa.

Kvar stod Euro Finans som hade lagt ner ett stort arbete och även Båstad Kommun som hade räknat med ett stort padelevenemang under sommaren.

Men nu har APT:s pamp Fabrice Pastor meddelat att det blir en stor nysatsning för touren. Dels byter touren namn till A1. Även prispengarna ska höjas markant. Och i den kalender som presenterats för 2023 finns Sverige med som en av spelplatserna.

Tanken är att A1 ska spelas i Sverige 3-9 juli.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av A1 Padel (@a1padel_official)

Enligt uppgifter till Padelfeber har en ny konstellation i Sverige köpt licensen att arrangera A1 i Sverige och de siktar på att hitta en spelplats som kan gälla för de kommande tre åren.

Just nu tittar arrangörerna på ett flertal städer och försöker dels göra eventet spektakulärt, men även få med en kommun på tåget.

Touren startar i Sydafrika redan i februari och planerar 17 tävlingar innan det är dags för Masters Finals i december.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk