"Aldrig känt mig så stark - som att jag har ett nytt svärd i handen"

I flera veckor har Daniel Windahl dragits med en skada. Den har möjliggjort en tyngre styrketräning än någonsin. ”Jag har gått upp mer än fyra kilo på en månad”, säger han.

Det var ungefär kring jul som Windahl började känna av en smärta kring hälsenan. En skada som gjorde att det svullnade när han ansträngde sig på banan.

Den skadan är ännu inte helt läkt. Men i stället för att deppa har han använt den här tiden till att träna ännu mer på gymmet – med smått sensationella resultat.

Förra säsongen vägde vår svenska padelstjärna 77 kilo. Nu är han uppe i 81.

- En sak som definierar en elitidrottare är hur man klarar att ta motgångar. Det är så jag har resonerat och jag känner att jag har hela teamet i ryggen.

All styrketräning har alltså lett till att han har lagt på sig ungefär 4,5 kilo på fyra veckor.

- Jag vet inte exakt fördelningen, men jag har gått upp rejält i vikter när jag tränar och känner mig mycket starkare, mer robust. Det är faktiskt en speciell känsla, jag har aldrig någonsin haft den.

Han beskriver det som att han känner att han har ett helt annat svärd och en annan rustning än tidigare – och därför var han enormt sugen att äntligen få börja känna hur den nya styrkan och vikten skulle kännas på padelbanan.

- Jag var så taggad att köra igång, men tyvärr fick jag direkt ett bakslag. Hälsenan svullnade igen, så nu lär det dröja 2-3 veckor innan jag kan träna padel ordentligt. Så det får bli att köra en del bollkorg och att fortsätta nöta på gymmet.

Vad tror du att den nya styrkan kommer att ge dig?

- Förhoppningsvis blir jag ännu mer stabil och orkar vara där ute längre. Vi har tränat mycket uthållighetsstyrka.

Och än har inte Daniel Windahl nått sin målvikt. Han tänker gå upp ännu mer i muskler.

- Målet är 84 kilo – mycket för att stå emot skaderisken.

Säsongerna för världsspelarna har blivit extremt jobbiga och slitsamma. Men på grund av osäkerheten kring World Padel Tour vet inte Windahl alls hur 2023 kommer att se ut. Anledningen är att Windahl inte velat skriva under ett kontrakt med WPT och att touren har hotat med att det krävs för att få spela.

- Jag hoppas att de kommer ut med något väldigt snart. Än så länge är det helt ovisst. Jag får ställa in mig på två alternativ. Antingen blir det enbart Premier Padel – eller så blir det båda tourerna.

Om det blir två tourer tänker Windahl välja mer noga vilka turneringar han ska spela, för att minska antalet tävlingar och därmed skaderisken.

- I stället för att kämpa sig igenom tio raka veckor kanske jag spelar fyra, tar tio dagar ledigt och sedan fyra veckor till.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk