Vasquez och Windahl spelar redan SPT Masters ihop

En av årets mest spännande nyheter kommer just innan nyårsafton: Sveriges två stora stjärnor på herrsidan återförenas. ”Det ska bli otroligt kul”, säger Simon Vasquez.

Daniel Windahl och Simon Vasquez har tagit beslut om att spela de svenska tävlingarna tillsammans 2022 - SPT och SM - vilket borde få konkurrenterna att darra.

De båda var ett fruktat par i Sverige fram till 2018 – då de valde att gå skilda vägar.

- Om man backar bandet så var det ju för att vi ville utvecklas mer på varsitt håll och att vi kanske en dag skulle spela ihop igen, säger Vasquez.

Windahl skrattar lite:

- När vi slutade spela tillsammans hade vi så otroligt mycket att jobba på. Jag var jäkligt fyrkantig i mitt tänk. Vi har lärt oss mycket sedan dess. Nu vet vi mer vad vi behöver och vad vi kan. Senast vi spelade ihop kan jag inte säga att vi alltid visste vad vi behövde göra.

Båda har haft ett fantastiskt 2021, där de på olika håll nått stora framgångar, men även visat att de kan spela stor padel tillsammans. Under EM i Spanien gick de helt obesegrade genom lagtävlingen.

- Framför allt jag har blivit oerhört mer professionell än senast jag spelade med Danne och att våra vägar nu korsas igen beror på att vi båda har gjort ett jättebra jobb på varsitt håll, säger Vasquez. Dessutom fick vi mersmak när vi spelade ihop på EM utan att förlora.

Ska Rmavbild 2021 12 28 Kl 152612EM i Marbella blev en framgångssaga för Vasquez och Windahl.

Paret har tagit beslutet att rivstarta samarbetet med att spela SPT Masters ihop redan i januari.

- Det är inte helt optimalt eftersom det är mitt i en försäsongsperiod. Vi får se vilken energi vi har då – men vi har båda långsiktiga mål så det här är bara ett första steg, säger Vasquez.

Både Vasquez och Windahl har tränat allt mer tillsammans i Helsingborg och Vasquez säger att det varje gång de spelar ihop känns det så lätt, så självklart.

- Vi ser på padel på samma sätt och jag tror att vi kan hjälpa varandra mycket. Kan vi bara slå ihop våra starka sidor med tanke på den nivå vi håller i dag så kommer det att fungera bra.

Vilket även Windahl är tämligen övertygad om.

- Vi visade på EM det vi båda trodde att vi kunde göra. EM var snarast en bekräftelse på vad vi kände.

När det gäller WPT tänker Windahl fortsätta spela med argentinaren Martin Andornino. Men blir det här samarbetet en succé vet man aldrig vad framtiden kan innebära.

Däremot är Windahl bestämd över att det även 2022 är WPT som gäller i första hand.

- Jag kommer att prioritera WPT. Jag vill vara bland de bästa spelarna i världen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk