Kaos i Spanien: damerna bojktottar då herrarna fick startpengar

En stor strid har blossat upp inom spansk padel. Alla damspelare vägrar nu att spela spanska mästerskapet – efter att det uppdagats att herrspelare erbjudits pengar för att spela.

Som det ser ut nu kommer det spanska mästerskapet att spelas helt utan damspelare. Anledningen är att damstjärnorna har reagerat kraftfullt på att det uppdagats att herrspelarna skulle få betalt för att ställa upp.

Prispengarna i tävlingen var satt lika – men efter att flera anmält sig dök det upp uppgifter om att flera stora herrspelare erbjutits rejält betalt vid sidan om, bara för att ställa upp. Detta för att säkerställa att de stora namnen dyker upp för att göra sponsorerna glada.

Något som damerna inte accepterar.

Spelarorganisationen Asociacion de Jugadoras Profesionales de Padel står bakom aktionen och får även stort stöd av sina medlemmar.

Patty Llaguno har utnämnts till talesperson och säger:

- Damidrotten har lidit mycket på alla håll och därför kommer vi spelare nu att gå hand i hand med föreningen för att ge styrka åt vår röst.

Spanska förbundet säger att de varit helt ovetandes om vad som skett.

- Vi känner inte till dessa fakta. Allt har delegerats till ett privat företag och att det sägs att företaget har genomfört denna förkastliga praxis, säger förbundet.

Nyligen valde svenska mästaren Anna Åkerberg att bojkotta APT i Kungsbacka på grund av tävlingens olika nivåer i prispengar. Hon sade då i en intervju till Padelfeber att hon hoppades att de stora världsnamnen skulle bli mer stridbara gentemot World Padel Tour.

Nu kommer i alla fall den här bojktotten.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk