Bomben: världsstjärnan anmäld till SM - blir favorit

Emmie Ekdahl trodde hon skulle missa SM. Men så gjorde hon en jättechansning – och fick napp. Nu blir hon favorit i par med världsspelaren Carolina Navarro Björk.

Emmie Ekdahl skulle egentligen ha spelat SM i Kungälv med lovande Frida Bostrand, men på grund av sjukdom tvingades Bostrand kasta in handduken i sista stund.

- Då trodde jag att det var helt kört. Alla andra hade ju anmält sig och det kändes så tråkigt. SM är ju årets höjdpunkt ändå, säger Emmie Ekdahl.

Men så fick hon en galen idé: att fråga en av världens största spelare genom alla tider - förre världsettan Carolina Navarro Björk. Världsspelaren har ju svenskt medborgarskap på grund av en svensk mamma – men har aldrig spelat mästerskap i Sverige.

- Jag frågade i torsdags. En riktig långchansing – men Carolina tackade ja på en gång. Det var så häftigt. Jag gick från att vara helt knäckt till att få den bästa partner man bara kan tänka sig på några timmar.

Hur känns det nu?

- Det ska bli fantastiskt kul.

Blir ni favoriter till guldet nu?

- Ja, det blir vi nog.

Ni är båda backhandspelare – så vem går över?

- Det blir jag. Carolina ska spela backhand så för mig är det hårdnötning i forehandhörnet som gäller nu. Jag är faktiskt på väg till hallen för att köra.

Emmie Ekdahl säger även att förbundet gett klartecken till Carolina Navarro Björks medverkan i tävlingen.

Carolina Navarro Björk, just nu 18 på WPT-rankingen, skrev ett meddelande till Padelfeber att hon ser fram emot SM mycket.

- Jag är väldigt lycklig, skriver hon.

Emmie Ekdahl tog silver förra året på SM i par med Antonette Andersson. Paret tappade då en 4-1-ledning i avgörande set. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk