Vasquez anmäls av domarkommittén

Simon Vasquez har anmälts av Domarkommittén för uttalanden i sin podd. ”Vi vill pröva vad som är okej att säga om en domare”, säger Mats Harich.

Bakgrunden är SPT-tävlingen i Mölndal då Simon Vasquez fick ett utbrott mot domaren Hawler Rabun. Domaren dömde ut en volley från Vasquez, som Vasquez tyckte var inne.

Utbrottet renderade en varning i en match som Vasquez och Rocafort vann tämligen klart över Viktor Stjern och Pierre Bonfré.

Där hade allt kunnat ta slut.

Men i veckan släppte Simon Vasquez ett nytt avsnitt av sin podd ”Proffset och jag” som han driver tillsammans med padelprofien Patric Persson.

I podden fortsätter Simon Vasquez att kritisera domaren. Bland annat delar han ut ett ”skott” till domaren (ett stående inslag i podden), alltså den han tycker förtjänar kritik i veckan.

Vasquez använde ordet ”nackskott”. Detta har fått Domarkommittén att reagera.

- Vi reagerade starkt och har lämnat in en anmälan till förbundet. Vi vill inte på något sätt sätta dit Vasquez. Däremot vill vi pröva vad som är okej att säga om en domare. Därför gör vi denna anmälan, säger Harich.

- Nu avvaktar vi vad styrelsen säger.

Simon Vasquez befinner sig just nu i Vigo för att spela World Padel Tour. Han spelar första omgången senare i dag.

Kent Persson, pressansvarig i styrelsen, säger:

- Jag kan bekräfta att vi har tagit emot en anmälan och styrelsen ska hantera den skyndsamt. Det är egentligen det vi kan kommunicera i nuläget. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk