Ny storsatsning för streamad padel

Streamad padel blir bara större och allt bättre. Nu kommer en ny storsatsning från Skåne där fyra personer lämnat sina jobb för något de tror stenhårt på.

Allt fler hallar väljer någon form av streaminglösning som ett roligt erbjudande till spelarna. En chans att streama sin egen match eller träning, eller om man bara vill se kompisarna spela.

Padelstreamer från Luleå var först ut med stationära kameror på flera padelcenters runt om i Sverige.

Men nu kommer det fler aktörer. En sådan är padelgoTV från Helsingborg som väljer ett eget koncept.

- Vi vill göra en högklassig produkt som är gratis för spelaren och gratis för hallarna, säger företagets vd Robin Lundgren.

Hans bakgrund är civilekonom och har sedan hösten 2018 hjälpt elitfotbollsklubben Helsingborgs IF att ordna upp sina finanser.

- Jag halkade in på projektet padelgoTV lite av en slump. Jag har faktiskt tagit fram en app för padel, Padelboard, och hade en diskussion med padelgoTV-gänget kring appen. Det ena ledde till det andra, nu har jag köpt in mig i padelgoTV, går in som vd och har sagt upp mig från mitt tidigare jobb.

Vilket han inte är ensam om.

Tre programmerare har gjort samma sak.

- De har haft ledande roller på Biltema och Ikea, men vi är så övertygade om att det här kommer lyckas att vi nu kör all in. Och det är ju så otroligt roligt att få jobba inom padeln. Vilken annan bransch har en sådan glädje? 

 Ska Rmavbild 2021 03 31 Kl 210612

PadelgoTV:s koncept är att erbjuda streaming gratis. Det ska inte kosta någonting för vare sig spelarna, hallarna eller tittarna. Intäkterna ska istället komma via reklam.

- Det kommer att fungera ungefär som med Youtube. För att få det helt gratis får man stå ut med en liten reklamsnutt, säger Robin Lundgren. Men man kan också teckna ett premiumabonnemang och då slipper man reklamen.

Gänget bakom padelgoTV säger att de har fått in ett bra startkapital och att de räknar med att gå ”vrålminus” till en början, men att de om ungefär ett år kommer att nå ”break even”. För att nå dit måste de helt enkelt få upp X antal kameror runt om i Sverige.

- Vi prioriterar expansion före lönsamhet. Vi finns redan på några padelcenters och vi har ungefär 20 hallar som ligger i pipen. Vi tror också att så fort vi börjar komma igång på allvar så kommer det att sprida sig. Målet nu är att komma in i Stockholm och Göteborg.

PadelgoTV fungerar så att spelaren skapar en användare på hemsidan. Sedan är det bara att starta sin stream enkelt med mobilen och en QR-kod som finns uppsatt vid banan.

När streamen är klar är det enkelt att spara ner en länk och dela. Det finns till och med ett program färdigt för att plocka ut highlights.

- Hallarna ska även kunna lägga in sina divisioner. Och så kan man följa spelare, säger Lundgren. När det gäller kamerorna har vi testat oss fram lite och vi fastnade till sist för en kamera från Bosch. En padelhall kan också enkelt koppla på kommentatorer och poängställning.

Hittills har gänget bakom satsningen jobbat på kvällar och helger med projektet, men nu i april börjar hela teamet arbeta heltid.

- Nu är det dags att köra hårt. Vårt mål är att få upp ungefär 100 kameror i månaden, säger Lundgren.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk