WPT släpper stjärnan Icardo till Euro Finans

Här kommer ett glädjebesked. Trots segern på WPT är Tamara Icardo klar för nästa Euro Finans Invitational, som dessutom blir del av en stor padelvecka i Båstad.

Tidigare har World Padel Tour varit stenhårda med att inte låta sina topp 20-spelare delta i andra tourer än sin egen. Men när det gäller Euro Finans tour är WPT beredda att göra ett undantag när det gäller Icardo - trots att hon i dag är världens kanske bästa spelare.

Icardo vann WPT-tävlingen i Santander i par med Delfi Brea efter en magnifik uppvisning - vilket givetvis gör att hon med full fart är på väg upp på rankingen.

- Vi har en väldigt bra relation och dialog med WPT och de har gett klartecken till Icardo även nästa tävling. Och förhoppningsvis kan hon spela fler deltävlingar än så, säger tourens kommunikationsansvarige Gustaf Straht.

Exakta startfältet till nästa tävling släpps antingen i morgon eller på måndag, meddelar Straht.

Vad som också är nytt är att den deltävlingen avgörs 27-28 juli och blir en del av en stor padelvecka i Båstad. För direkt efteråt, den 29-31 juli, spelas America vs Europé. Dessutom kommer publik att vara tillåten.

- Vi går ut med de första biljetterna den 7 juni, säger Straht.

När det gäller America vs Europe är centercourten på Båstad tennisstadion som ska användas – samma arena som användes till WPT i Båstad.

Och när det gäller Euro Finans Invitational är det också tänkt att den arenan, samt bana 1 ska användas.

- Det är dock inte helt klart. Vi måste avvakta lite där, säger Straht.

När det gäller den andre världsstjärnan i Euro Finans, Arturo Coello, är det dock frågetecken för hans närvaro i nästa deltävling. Inte för att World Padel Tour stoppar honom  - utan för att han inte ska bränna ut sig. Coello ska nämligen spela America vs Europe dagarna efter.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk